vineri, aprilie 19, 2024
AperitiveFelul 2 / CinăRecomandRețete

Mini-pizza rapidă pentru copii | VIDEO

V-am mai spus că una dintre activitățile noastre pereferate, mai ales în weekend-urile în care vremea este ploioasă, este să gătim. Sophie adoră să gătim amândouă,  îi place aproape la fel de mult precum coloratul sau pictatul, care sunt deja scopul ei în viață.

Pentru mine gătitul a fost dintotdeauna terapie, dar de când am copil s-a trasnformat însă și într-un prilej de a petrece timp de calitate împreună cu mogâldeața, cu voie bună, râsete și, desigur, haos în bucătărie.

De data asta am decis să facem pizza, a descoperit-o de curând și i se pare tare interesantă. Și pentru că și-a dorit să fie pizza pentru copii, ea a decis că e musai să fie pizza mică. Îi spusesem că vom face și erau deja două zile de când mă bătea la cap să ne apucăm. Așa că, în weekend, asta am făcut. O rețetă simplă, rapidă, fără complicații, ideea era să ne distrăm. Și da, să avem și ce mânca la prânz 🙂

Am început. Eu prin a mă pregăti sufletește pentru haosul ce avea să urmeze în bucătărie, ea prin a-și freca mâinile de bucurie și a chiui de mama focului. Așa bucuroasă era că parcă îmi venea și mie să chiui cu ea. N-am chiuit, m-am mulțumit să o iau în brațe și să ne învârtim așa prin bucătărie.  Apoi ne-am apucat de treabă.

Deși mereu mi s-a părut complicat să fac eu aluatul, acum că l-am făcut, mi se pare floare la ureche, nu știu de ce m-am ferit de al atâta amar de vreme.

Am folosit așa:

  • Aproximativ o cană de făină integrală (noi o preferăm, are o textură aparte )
  • 150 ml apă călduță
  • 10 g drojdie proaspătă (un sfert de pachețel mic)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un praf de sare (opțional)
  • felii de ceapă verde, roșii, ardei, ciuperci (legume după preferință, merg și dovlecei, avocado)
  • porumb
  • suc de roșii
  • câteva fileuri de anșoa (orice pește sau pui, curcan)
  • mozzarella Delaco Gourmet din plin
  • oregano, busuioc

Până am apucat eu să pregătesc ingredientele, Sophie deja s-a apucat de treabă. Cum a văzut făina a dat iama în ea. Până am tăiat legumele feliuțe, adică preț de două minute, avea și în haine și pe păr, pe masă, pe sub masă. Și era tare mândră de ea, l-a strigat și pe ta-su să vadă cum s-a pictat 🙂

delaco3-1

Cum spuneam, aluatul a fost gata cât ai clipi. Am amestecat drojdia cu apă, sare și ulei. Apoi am turnat făină, la o mână și-o mânuță,  și am amestecat cu lingura. Când n-am mai putut amesteca cu lingura, am pus aluatul de masă, Sophie l-a testat, era destul de moale. Am mai pus puțină făină pe el cât să nu fie foarte lipicios și am întins cu mâinile câteva foi relativ subțiri. Nu perfecte, așa cum le-am nimerit. Și le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Blatul iese delicios, ușor crocant, ușor pufos.

Ca o paranteză, cu aluatul ăsta puteți face pizza și în tigaie, la foc foarte mic, cu capac.

Apoi am pus pe pizza restul ingredientelor, așa cum se vede în video de mai jos. Din când în când, Sophie își mai înfigea mânuțele pline de făină în mozzarella și îndesa în gură.

-Mami, mai am și eu nevoie să mănânc moțella

Și fiindcă a tot avut nevoie să mai mănânce și ea (și eu!), am dat până la urmă pe răzătoare aproape un pachet întreg, ca să ne ajungă și pentru pizza. Pentru mine, dacă pizza nu are multă mozzarella, sos de roșii, oregano și busuioc, nu e pizza.

Toată afacerea asta ne-a luat cam un sfert de oră, cu tot cu strânsul făinii de pe jos.  Apoi am băgat tava în cuptorul încins și am lăsat, la foc mic, cam 15-20 de minute, până când aluatul s-a rumenit foarte ușor. Și gata!

 

mini pizza pentru copii

Abia am reușit să-i fac poză. Nici nu au așteptat să răcească bine, că și Sophie, și ta-su au dat imediat iama în ea. Am făcut șase, în ideea că vom mânca și mai pe seară din ea, dar a dispărut din tavă cât ai clipi. Noroc că îmi oprisem una pentru poză, altfel nu mai apucam.

(P) Provocarea de a face pizza în casă a venit de la Delaco și n-aveam cum să n-o acceptăm. Suntem și fani brânzeturi, mozzarella fiind una din preferatele noastre, suntem și fani pizza, ne și place să gătim împreună.  Pe fanbranza.ro găsiți o mulțime de rețete delicioase și rapide de pizza, garantate. În plus au și un concurs super simpatic în care îi puteți implica pe cei mici, care pot deveni campioni naționali la pizza, în trei pași simpli: cumpărați mozzarella Delaco, faceți pizza acasă, postați imaginile pe site.

Ideea de a-i implica pe cei mici în activități precum gătitul mie una mi se pare minunată, v-am spus deja că una dintre activitățile noastre preferate. În plus, și premiile Campionatului Național de Pizzaiolo Junior sunt pe măsură. Premiul cel mare este un weekend în Italia pentru toată familia. De vis, nu?  Plus, săptămânal, câte 2 tablete Ipad. Sunt și premii garantate, ustensile de bucătărie pentru pizza. Deci, mult succes! Și voie bună!

Și aici clipul cu rețeta noastră 🙂

 

One thought on “Mini-pizza rapidă pentru copii | VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *