Gulaș cu cartofi

Mi-era poftă de ceva vreme de un gulaș, mi se pare că are un gust aparte și, nu știu de ce, îmi place să-l mănânc mai ales când vremea este mai rece. Cât a fost Sophie mai mică, făceam gulașul cu pui sau curcan, dar asta este mâncarea care mi se pare mult mai gustoasă cu vită sau porc. Nu am nicidecum pretenția că fac după rețeta originală, până și la mama ei rețeta originală de gulaș e adaptată în funcție de zone și preferințe.

Am folosit așa:

  • 500 de grame de carne porc (cum spuneam e delicios cu vită și porc, dar se poate face și cu pui dacă vreți)
  • 2 ardei mari roșii
  • 300 ml de suc de roșii
  • 4-5 cartofi
  • 3 cepe
  • 1 lingură mare de boia dulce de ardei (e foarte gustos dacă puneți și puțină iute, dar eu îi dau și copilului și atunci nu pun)
  • cimbru
  • busuioc
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare
  • 100 de ml de pastă de ardei (e opțional, dacă nu aveți, mai puneți încă un ardei, doi proaspeți)
  • mărar

Am  tocat ceapa, am zdrobit usturoiul și le-am pus la înăbușit în puțin ulei de măsline cu puțină apă, până s-a înmuiat ceapa. Apoi am pus carnea, cimbrul și busuiocul, sare, am mai puțină apă și am lăsat să fiarbă.

Când carnea a fost aproape fiartă am pus boiaua, cartofii și ardei tăiați cubulețe.

gulas-legume

Le-am lăsat și pe ele să fiarbă și apoi am pus sucul de roșii și pasta de ardei. După 5 minute am pus mărarul tocat mărunt. Și asta este tot. Nouă ne place foarte, foarte mult.

gulas_farfurie

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Facebook