Seminar gratuit – Părinții, copiii și tehnologia

Știu că deja mă repet obsesiv, dar pentru că eu am conștientizat importanța informării temeinice ceva mai târziu decât ar fi fost cazul, vreau mereu să mă asigur că alți părinți nu fac aceeași greșeală ca și mine. Dragi părinți, instinctul, mai ales cel al mamelor (no ofense, dragi tătici) este cel mai important, dar el nu este suficient. Pentru a putea să ne creștem bine copiii avem nevoie și de informații corecte și bine documentate.

Un astfel de seminar, cu informații pe care eu le consider bune, este cel organizat de Social Moms -Părinții, copiii și tehnologia. Cum punem limite sănătoase în relația copiilor cu tehnologia.

Doar o parte din informațiile disponibile pe Internet sunt adecvate vârstei copilului. Multe dintre facilitățile pe care mediul online le oferă și cu care noi ne-am obișnuit sunt nepotrivite pentru aceștia. Prin urmare, conținutul online la care cei mici au acces ar trebui să fie ales în funcție de vârstă.

Copiii noștri au și vor avea acces la internet și la tehnologie, astea sunt vremurile în care trăim și bine că este așa. E datoria noastră să știm să le ghidăm pașii în aceste vremuri și să-i ferim de multitudinea de pericole care vin odată cu toată evoluția asta

Despre cum să punem limite sănătoase în relația copiilor cu tehnologia vor vorbi mai multe persoane, speakerul principal fiind Otilia Mantelers, o persoană foarte dragă mie, pe care o ascult de fiecare dată cu sufletul la gură. De fiecare dată învăț lucruri importante în relația mea cu copilul de la ea, mereu reușesc să-mi mai îndrept din greșeli după ce o ascult.

Agenda evenimentului mai cuprinde:

  • Siguranța copiilor în mediul online –  Georgiana Rosculet – Psiholog și coordonator proiecte Salvați Copiii
  • Cum ne protejăm ochii și postura în folosirea tehnologieiDr. Roxana Cozubas – Oftalmolog
  • Florentina Moraru – Kinetoterapeut
  • Rolul tehnologiei în procesul de invatare – Ioana Boc – Program Manager Fundația Orange

 

Evenimentul va fi moderat de Anca Gheorghe Blog în tandem.

Și pentru că este un seminar pentru părinți, iar aceștia au nevoie să fie ochi și urecho, vor fi organizate și ateliere pentru copii, susținute de Salvati Copiii și Orange.

Data și locația: 9 martie, ora 18:00, Hotel Marshal Garden (Calea Dorobanti 50B), sala Panoramic 1 și 2

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe SocialMoms.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *