Ce se întâmplă când lași copilul acasă și mergi la shopping cu bărbatul

Știți vorba aia potrivit căreia simți cu adevărat ce e maternitatea abia atunci când mersul la hipermarket fără copil ți se pare o adevărată vacanță? Sigur o știți. Și dacă n-ați auzit-o probabil ați simțit-o pe pielea voastră.

Noi nu avem nici bonă și nici vreo bunică veșnic disponibilă pentru noi, așa că, de cele mai multe ori mergem la cumpărături cu copilul. Și chiar dacă merg eu cu lista bine făcută de acasă, rareori reușesc să mă țin de ea. Ori alerg căpiată prin magazin după copil, care e atras de un milion de lucruri și nu apuc să iau nici jumate din listă că deja sunt epuizată fizic și psihic, ori mai pun încă nșpe lucruri care nu-s pe listă, din te miri ce motiv. Din repezeală, că nu pot fi atentă, de foame, de poftă sau pentru că-mi imaginez că voi găti x lucru sofisticat de care oricum n-am niciodată timp.

Ei, dar altfel e treaba când mergi cătinel la hipermarket, doar tu cu bărbatul. V-am zis, tare rar ni se întâmplă, dar chiar că-i un soi de vacanță. Chiar ne ținem și de mână, măcar să fie sărbătoare până la capăt.

În weekendul trecut am realizat că în curând vom fi din nou nași. De fapt că vom fi nași știam de ceva vreme, dar nu ne-am dat seama când a zburat timpul. Și cum mama a fost pe la noi, am zis să facem marele dezmăț. Mergem la cumpărături fără copil.

Bun. Zis și făcut. Am culcat copila și-am plecat frumos, cu bărbatul de mână. Chiar m-am pieptănat și mi-am dat și cu rimel.

(P) Ne trebuia un hipermarket să fie aproape, unul cu de toate și mai ales cu lucruri faine pentru copii, așa că am ales cel mai apropiat Carrefour, cel din Orhideea. Acolo mergem și când suntem cu Sophie, au un locșor tare drăguț amenajat, în magazin, unde copiii pot sta la măsuță, desenează, se joacă, mă rog, își omoară timpul cât părintele aleargă să facă repede cumpărăturile prin magazin.  Și o casă specială pentru copii, tare drăguță și ea, i-am făcut și poză. Nah, că tot la copil ajung, nu mă pot abține.

 

casa
Ajunși la magazin, m-am oprit direct la raionul de copii, nu mi-era deloc clar ce le cumpărăm finilor, aveam în cap o listă cu ce-ar avea nevoie, dar nimic stabilit. Și nu știu voi, dar eu când ajung la raionul de copii, totul mi se pare așa dragălaș, toate parcă-s dulci și frumușele. Jucărele, păturele, castronele. Și cred că știți, în Carrefour e plin de de toate, mici, frumoase, colorate.

 

Castron Carrefour

Am zis totuși să-mi revin în fire și să mă uit la lucruri serioase. Un cărucior all in one, o scoică, un sistem de purtare. Le-am luat la puricat, am găsit un cărucior tare simpatic, culoarea mi-a plăcut foarte tare, potrivit pentru orice sex ar avea bebelușul. Că noi, culmea, încă nu știm. Cu umbreluță, scoică, landou reglabil și detașabil.

carucior

landou

umbrela

 

M-am uitat și la scaunele de mașină, ne-ar trebui și nouă unul nou, dar ne-am dat seama că Sophie ne-a spus că pe următorul vrea ea să-l aleagă, să fie de prințesă. Nah, nu știu cum vom împăca noi siguranța cu prințeseala, dar vom vedea.

 

scaune masina copii

 

Printre toate cărucioarele, mai sport și mai puțin sport, am găsit unul fix ca ăla pe care Sophie l-a avut de pe la un an și jumătate, când am zis să luăm unul mai sport. Spun mai sport, pentru că avea spătarul reglabil în mai multe poziții, Sophie încă mai dormea în el, dar era mult mai mic și mai ușor decât cel pe care l-a avut la naștere. Și, deloc de omis, avea un coș foaaarte încăpător. Coșul ăla mie mi-a făcut viața mai ușoară la cumpărături. Scria pe el că duce maxim 5 kilograme, dar a dus săracul de nu s-a văzut.

 

cos bagaj carucior
carucior sport

 

Și uite așa, uitându-mă eu la căruciorul ăsta și amintindu-mi cum dormea Sophie în el în parc, m-a apucat nostalgia. Bărbatul mi-a văzut imediat ochii plângăcioși și mi-a zis: ”Bun. Și ce facem acum? Vorbim cu maică-ta să mai stea la noi vreo două zile și dăm o fugă la Sibiu?”  (La Sibiu am mers după nuntă, când am pus la cale s-o aducem pe lume pe Sophie). Nu știu dacă lui i s-a părut funny, dar eu l-am cam luat în serios :)

Și cum deja parcă simțeam din nou cum e să ai un bebe mic în brațe, să-l vezi cum doarme la piept, și parcă mi-au trecut prin ochii minții numai clipele minunate din bebelușeala mogâldeței noastre, n-am rezistat să nu pun mâna pe câteva hăinuțe de bebeluș. Doamne, ce micuțe sunt! Cât o palmă. Nu știu când a trecut timpul și nici nu-mi vine să cred că Sophie a fost așa mică vreodată. Și ce moi și pufoase sunt unele. Măcar o jucărie d-asta de bebeluș să iau, am zis. Cine știe? Dacă nu ajungem totuși la Sibiu, o să fim oricum nași.

 

jucarie bebelusi

hainute plus

body nou nascut

hainute nou nascut

tenesi copii

carucuior

shopping1

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! :)

2 thoughts on “Ce se întâmplă când lași copilul acasă și mergi la shopping cu bărbatul

 • 12 aprilie 2017 at 18:53
  Permalink

  Se poate si mai rau. Sofia noastra are 1 an si 5 luni si inca nu am beneficiat de o astfel de ,,vacanta”. De regula, sotul o plimba pe afara pt ca nu o bagam in supermarket, iar eu alerg ca bezmetica printre rafturi.

  Reply
  • 13 aprilie 2017 at 9:04
   Permalink

   Când era mai micuță nici noi nu prea intram cu ea în magazin că nu avea răbdare deloc. Doar în caz de urgenta, cand eram doar eu cu ea si era musai sa cumpar ceva.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *