La ce desene animate ne uităm

Puține lucruri din copilăria noastră se mai regăsesc și în copilăria micuților noștri, nu credeți?

Unul dintre multele lucruri de care eu îmi amintesc cu drag din copilărie sunt diminețile, mai ales cele de sărbătoare, când luam micul dejun în familie, cu verișorii mei. Și apoi ne uitam împreună, cu o cană de lapte cu cacao și biscuiți făcuți de bunica lângă noi, la desene animate. Aveam program pentru asta și era un soi de răsfăț pentru noi, tocmai ce ne luase tata un video player cu casete VHS. Da, din alea mari, nu aveam pe vremea aia DVD-uri.

Noi am crescut cu Mickey Mouse, Tom și Jerry și mai apoi cu Sandy Bell. Și acum, la 33 de ani, îmi place să mă uit la desene animate. Ba chiar pot să și plâng la fimle de desene animate, motiv de glume pentru soțul și prietenii mei.

Sandy Bell și Tom și Jerry nu se mai regăesc în programul nostru, dar Mickey și au lui au rămas. Clubul lui Mickey Mouse a fost printre primele desene animate pe care Sophie le-a descoperit și care, foarte important, mi s-au părut și ok pentru un copil de 3 ani. Cu Mickey a învățat să numere, și tot cu el a învățat și formele geometrice. Și nu numai.

Da, la noi în casă televizorul, atunci când stă aprins, stă pe desene animate. Avem program de uitat la televizor și e în funcție de orele la care știm că sunt difuzate desenele animate preferate. În rest joacă și voie bună, de preferat afară, în parc, la aer.

De ceva vreme, pe lângă Clubul lui Mickey Mouse, ne mai uităm și la Sofia I și Goldie și Ursuleț, pe Disney Junior. Astea sunt preferatele noastre. Și personajele din ele se regăsesc și pe la noi prin casă, fie prin jucării, fie pe haine.

Și acum, ca și în copilăria mea, avem zile de weekend în care stăm împreună la desene animate. Cu cafea pentru oameni mari, cafea pentru oameni mici (lapte cu miere și pudră de roșcove) și fursecuri de casă (când apuc să fac).

(p) Și cred că în curând pe lista noastră de desene animate se va mai adăuga unul: ”Mickey și Piloții de Curse”. Probabil nu ați auzit de el pentru că încă nu a început.  Își va face debutul la Disney Junior pe 22 aprilie, la ora 10:30. Va fi tot cu Mickey și prietenii lui, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald.

Despre noul serial Mickey și Piloții de Curse am citit că are la bază o programă educațională, la fel ca și celelalte desene pe care v-am zis că noi le urmărim. Toate mașinile de curse din serial sunt inspirate din personalitățile personajelor. Mickey și prietenii lui vor explora diferite țări, culturi și tradiții în aventurile lor. Deci cred că vor fi și multe informații de cultură generală. Mi se pare important pentru că la vârsta asta copiii sunt ca niște bureței care absorb tot.

145401_0039

145401_0111

Poveștile pun accentul pe modalități de a rezolva diverse probleme. Și, ce îmi place mie cel mai mult la desenele cu Mickey, e că-i invită pe copiii din fața ecranelor si gândească și să acționeze.

145401_0087

MICKEY AND THE ROADSTER RACERS - "Race for the Rigatoni Ribbon!" - Mickey and the gang compete against Piston Pietro throughout Rome, while a runaway giant meatball chases after Goofy. This episode of "Mickey and the Roadster Racers" airs Monday, January 16 (12:00 - 12:25 P.M. EST) on Disney Junior. (Disney Junior) MINNIE MOUSE, DAISY DUCK

Noi acum ne încheiem programul de desene cu dansul Hot Dog. Da, noi ăștia mari suntem cam caraghioși, dar oricum e amuzant. Și Sophie e tare încântată că dansăm cu ea.

Așadar, în programul nostru cred că în curând va mai intra un desen. Așa cum am zis, pe 22 aprilie la 10:30 va fi primul episod și apoi for fi episoade noi în fiecare sâmbătă la aceeași oră.

Voi la ce desene animate vă uitați? Care sunt preferatele voastre?

 

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine!  :)

4 thoughts on “La ce desene animate ne uităm

 • 17 aprilie 2017 at 10:24
  Permalink

  Alex m-a rugat să pun reminder în telefon ca să nu uităm sâmbătă de desenele cu Mickey! 😀

  Reply
  • 17 aprilie 2017 at 10:47
   Permalink

   Ce tare :)) Sophie inca nu stie de reminder, cred ca asta e explicatia :))

   Reply
 • 18 aprilie 2017 at 11:56
  Permalink

  Rares se uita de cand avea un an si ceva, cu cel mai mare drag, la Mr. Bean (desene sau film), iar cand nu vrea Mr Bean pe tableta (rar se intapla asta), revede Cars (sunt atat de rulate si zgariate DVDurile, de ma mir cum de mai merg), iar lar la TV se uita la Patrula Junglei. Ba ne-a dat si noua porecle prin casă cu animalele din Patrula Junglei. El este, desigur, tot timpul, Kion. :)

  Reply
  • 18 aprilie 2017 at 12:04
   Permalink

   La noi in casa orice nu e desen animat e ”reclama”, fie ca sunt stiri, emisiuni, filme, sau orice altceva. Si daca sunt reclame nu le vrea si vrea la desene. Asa ca televizorul ori sta pe desene ori e inchis

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *