Dragă mamă, tu știi ce putere ai? (P)

Mi se întâmplă de multe ori să mă gândesc, mai bine zis să mă plâng, că nu reușesc să fac toate lucrurile pe care mi le propun. Și asta pentru că am copil, am bărbat, o casă și trei job-uri.  Și toată lumea, inclusiv casa în care locuim, are nevoie urgentă, dar urgentă, de mine. Cred că dacă aș reuși să fac lucrurile ieri, aș putea mulțumi cu adevărat pe toată lumea.

Ei bine, am zile în care zbor și le fac pe toate chiar și pe deasupra, dar am și zile în care parcă mă împiedic în propriile mâini și picioare, dar mai ales în propriile gânduri. Ori zilele astea din urmă sunt fix alea care mă descurajează, care mă fac să mă gândesc că nu-s în stare.

Într-o bună zi însă, am realizat că nu-s doar o femeie multifuncțională, ci o super mamă-femeie multifuncțională. Întrebată de una dintre rubedenii ce vrea să fie când va fi mare, Sophie a răspuns fără să stea pe gânduri: ”Vleau să fiu mami”.

Atât! Asta a fost tot ce am avut nevoie să aud pentru a realiza că, de fapt, chiar sunt un soi de supererou în ochii copilei mele. Și în ochii ei văd eu adevărul, iar adevărul din ochii ei îl prețuiesc cel mai tare.

Deci, da, sunt un supererou. Ce bine că sunt! Unul mai plângăcios, destul de sensibil și, de multe ori, impulsiv. Dar chiar și așa, dacă mă opresc pentru o clipă și dau deoparte nemulțumirile, realizez că eu chiar fac foarte multe lucruri. Pe unele foarte bine, pe unele bine, pe unele mai puțin bine. Și pe unele dezastruos. Dar nah, nici măcar supereroii nu-s perfecți, nu?

Zilele mele se împart, în proporții variabile de la o zi la alta, cam așa:

Cel mai minunat, dar și cel mai solicitant task, demn de un supererou, este să-mi fac copilul fericit. Sau măcar mulțumit. Sigur, sunt și momente în care mă mulțumesc să fie sănătos la sfârșitul zilei, la altceva nu mă mai gândesc. Dar nici asta nu-i treabă simplă.

Să reușesc să mă împart cel puțin satisfăcător între cele trei job-uri – unul full-time, unul aproape full-time (blogul ăsta) și încă unul part-time. Câteodată reușesc să le fac pe toate bine, câteodată parcă nimic nu-mi iese.

O altă adevărată provocare este să reușesc să mai schimb câteva vorbe cu bărbatul la sfârșitul unei zile. Și dacă sunt și despre altceva decât despre ce a făcut și ce n-a făcut copilul, mâncare, facturi și lista de cumpărături, deja o consider o reușită.

Să mă ocup de casă. Nu, n-am nici măcar un ajutor. Destul de rar mai vine mama să stea câteva ore cu Sophie, când sunt urgențe și nu avem sub nicio formă altă posibilitate. În rest, toate treburile să vină la mine. Mâncare – să fie cât se poate de sănătoasă și mereu proaspătă. (Aici bărbatul și de vrea nu prea știe să mă ajute, nu-i iese neam). Și curățenie!

Oh, da, curățenia! Ăsta-i unul dintre subiectele care mi-au scos multe fire de păr alb, mai ales de când suntem părinți. Păi cum te împarți tu între toate cele de mai sus și să mai reușești să-ți ții în frâu obsesia pentru curățenie și pentru ordine? Îmi aduc aminte că înainte, dacă vreun lucru nu era așezat fix la locul lui, în fix poziția potrivită, mă ridicam și din pat să-l așez în clipa aia. Și aici bărbatul nu numai că nu mă putea ajuta, dar își făcea cruce și scuipa în sân de trei ori. Da, recunosc, asta eram.

Și-apoi a venit copilul. Lumina ochilor mei care, într-un fel sau altul, reușea să murdărească și de multe ori să strice cam tot ce atingea. Unde mai pui că punea gura pe orice, oricând, oriunde.  Primul moment când am zis că mă îmbolnăvesc de ficat a fost ăla în care, după două minute de lipsă, am găsit-o cu un pantof de-al ei în gură. Mai apoi a venit treaba cu linsul. Punea limba peste tot. Pe parchet, pe gresie, pe masa. Ce să mai, am zis că dau în icter.

Ei, dar în loc de icter, am purces în a căuta soluții. Cum ce soluții? Soluții dezinfectante fără clor! Dezinfectam mai ales baia, bucătăria, pardoseala. Și ne-am oprit la Savo, iar alegerea n-a fost una întâmplătoare.

Foloseam Savo anti-mucegai înainte să avem copil, în baie și în bucătărie. Ni s-a părut cea mai bună soluție din câte încercasem. Înnebuneam când vedeam puncte negre pe porțiunile dintre gresie sau faianță, așa că asta era soluția perfectă. Un puf și gata, nu frecat, nu bătaie de cap.

Anul acesta, Savo a venit și cu alte soluții, unele care ne țin departe de microbi și alergenii provocați de praf, polen, câini și pisici. Și, dacă înainte să am copil alegeam produsele de curățenie mai degrabă după cât erau de parfumate, acum important este să fie unele dezinfectante, dar care să nu conțină clor.

Fotografie blog (13)

Așa că Savo fără clor a fost din nou de ajutor pentru curățarea și igienizarea tuturor suprafețelor din casă. Doar gândul că reușesc să mențin un echilibru și, măcar o dată la câteva zile dezinfectez, m-a ajutat să rămân calmă când copila mea a trecut de la linsul gresiei la întinsul mesei pe jos.

Și acum o face, știe deja că se cheamă picnic. Ea cu plușurile ei. Tot pe jos. Le dă lor să mănânce, dar mai nimerește și la ea în gură. Cam așa:

Fotografie blog (15)

Cert este că noi, mamele, avem superputeri, altfel nu am reuși să facem atât de multe lucruri. Nu suntem perfecte, suntem mame. Dar am convingerea că suntem supereroi pentru copiii noștri.

Fotografie blog (3)

Fotografie blog (4)

Fotografie blog (5)

CONCURS

UPDATE: Concursul s-a încheiat. Cei 11 participanți sunt: 1.Dana Marian 2.Eva Hossu 3.Valentina Postelnicu 4.Daniela Adriana 5.Madalina Ciodaru Burada 6.Ioana Maria 7.Mel Petronic 8.Silvia Radulescu 9.Cherry Villapando 10.Oana 11.Nicoleta.

Câștigătorii sunt: Numerele 2-Eva Hossu, 9-Cherry Villapando, 10- Oana. Felicitări! Vă mulțumesc tuturor pentru participare! Astept adresele voastre timp de 24 de ore. In cazul in care nu reusesc sa intru in posesia lor, fac o noua tragere. Multumesc! :)

Și am pregătit și un concurs pentru voi :).Pentru că am convingerea că părinții în general sunt supereroi pentru copiii lor și cu toții am avut cel puțin o situație în care ne-am simțit așa, vă spun că puteți participa cu povestioara sau întâmplarea voastră de supereroi  la un concurs în care puteți câștiga câte 3 kituri cu produse Savo și câte un joc pentru cei mici.

Concursul destinat părinților se desfășoară în perioada 29 mai- 5 iunie. Cei trei câștigători vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor anunțați până pe 7 iunie. Premiile vor fi trimise de Savo, așa că am rugămintea la voi să vă verificați mesageria de la Facebook sau e-mailul pentru a vă putea cere numele complet și adresa la care vor fi livrate premiile. Mult succes! :)

Fotografie blog (11)

 

8 thoughts on “Dragă mamă, tu știi ce putere ai? (P)

 • 29 mai 2017 at 19:49
  Permalink

  Pot participa si eu? Nu am facebook, dar as vrea sa scriu o povestioara.

  Reply
  • 29 mai 2017 at 19:51
   Permalink

   Vai, cat de tare mi se pare ca nu ai cont de Facebook! Nu pot decat sa te felicit! Sigur ca poti, de-asta am si zis ca la final sa se verifice Facebook-ul sau e-mailul, pentru cei care comenteaza aici cu adresa de e-mail.

   Reply
 • 29 mai 2017 at 23:30
  Permalink

  Chiar in seara asta, acum vreo ora am fost… un „mic supererou chinuit”.
  In timp ce ma chinuiam sa il adorm pe Rares, cu mana dreapta-l mangaiam, cu stanga verificam niste cifre pt la serviciu, ii spuneam Scufita si, bonus, mi se pusese un carcel in talpa piciorului drept. Aaaa si sa nu uitam ca ma rugam in gand sa adoarma mai repedeee

  Reply
  • 30 mai 2017 at 0:12
   Permalink

   :)) Fie ce-o fi, sa spun si povestea si sa verific chestii in telefon nu pot. Asta chiar ca-i o putere aparte :)))

   Reply
  • 7 iunie 2017 at 13:19
   Permalink

   Felicitari, ai castigat unul dintre premii. Te rog frumos sa-mi dai adresa ta, in privat, pentru a fi trimis premiul

   Reply
 • 30 mai 2017 at 23:39
  Permalink

  Eu ma simt supererou atunci cand ies cu copiii in parc (unul are 6 ani, celalalt are 1 an si deja merge bine in picioare), unde e nevoie de toate simturile si abilitatile ca sa fiu cu ochii pe amandoi.

  Reply
  • 31 mai 2017 at 16:40
   Permalink

   La cat alergam dupa Sophie la un an, chiar ca mi se pare super puetere sa mai poti fi atenta la un doilea copil sau la orice altceva

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *