Ce să facem când școala este o povară

Vă mărturisesc sincer că mă apucă anxietatea de-a dreptul când mă gândesc că timpul zboară și nu-i deloc departe momentul când fetița mea va începe școala. Aud în jurul meu zi de zi povești de la părinții depășiți de situația în care se află copiii lor, elevi în România zilelor noastre.

Deși copila mea nu-i încă la școală, am început deja să cunosc frământările părinților ai căror copii au pășit deja în învățământul primar. Și nu-s nici puține, nici ușoare.

Tocmai de asta aștept cu nerăbdare conferința ”Liber la educație sau educație la liber?”, care va avea loc duminică, 11 iunie. Cei care vor răspunde la întrebări importante, la frământările părinților, sunt Oana Moraru, Gaspar Gyorgy și Carmen Lica. Pe Oana Moraru și pe Gaspar Gyorgy eu i-am mai ascultat și fac tot posibilul să nu ratez nicio ocazie de a-i întâlni. Am revelații de fiecare dată când îi aud vorbind, așa că-s convinsă de pe acum de valoarea informațiilor pe care le vor furniza.

Cât de mult trebuie să-i împingem de la spate pe copiii noștri pentru că ei să învețe lucrurile care contează în viață și câtă libertate trebuie să le lăsăm pentru a descoperi singuri ce este important pentru ei, cu adevărat? Cum trasăm linia fină și atât de importantă dintre libertate și susținere, cum reușim să îmbinam insistența cu independența? Ce decidem azi, ca părinți, ca să nu regretăm mâine că bunici, ce nu facem azi că să poată face ei, copiii noștri, în viitor?

Începe vacanță… Cât de important e să facă teme și în lunile libere, cum rezolvăm cerințele școlii sau cum ne răzvrătim împotrivă temelor de vacanță în așa fel, încât copiii noștri să nu aibă, totuși, decât de câștigat? Toate aceste întrebări, dar și multe altele, își vor găsi căi spre rezolvare în cadrul evenimentului “Liber la educație sau educație la liber?”.

Dacă vreți să mergeți însoțiți de cei mici o puteți face, vor fi minunate ateliere și activități, animație și supraveghere.

Mai multe detalii despre eveniment, despre temele dezbătute, program și bilete găsiți aici – https://www.facebook.com/events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *