Apă caldă cu lămâie dimineața. Da ori ba?

De când mă știu sunt la o veșnică dietă. Da, recunosc, asta înseamnă că sunt multe momente în care fac excese și momente, tare muuulte, în care îmi promit că nu mă mai abat de la stilul de viață sănătos. Ei bine, dacă este vreo promisune pe care am încălcat-o, și nu doar o singură dată, asta este.

Și, cum am încercat eu așa toate dietele din lume și mi-am dat peste cap organismul de nșpe ori, bineînțeles că nu am ratat nici mult lăudata apă caldă cu lămâie băută dimineața pe stomacul cu gol, cu 20-30 de minute înainte de masă.

Știu, am citit, am auzit păreri fel de fel despre apa caldă cu lămâie. Din citite știu că detoxifiază prin faptul că este un diuretic excelent. Tot din citite știu și că ar ajuta la slăbit. Un pahar cu apă și suc de lămâie are 25 de calorii, dar are și potasiu, vitamina A, C, fier şi ceva fibre pectinice, care cică ajută la absorbţia nutrienţilor, controlează nivelul de colesterol, previn constipaţia, conferă saţietate.

Dar eu acum o sa vorbesc despre experiența mea cu apa caldă și lămâie.

În primul rând, mi se pare important de precizat că eu am fugit mult timp de lămâie, tocmai pentru că am probleme cu aciditatea stomacului, ba am avut chiar și o gastrită. Așa că mă și vedeam cum mă voi tăvăli de durere, lămâia fiind ea însăși un citric, deci muuuult acid.

Ei bine, m-am înșelat. Ăsta a fost primul lucru care m-a surprins. Nu că nu m-a durut stomacul de la apa caldă cu lămâie, dar nu m-a mai durut în general. După vreo săptămână nu m-a mai durut, punct. Explicația se pare că stă în faptul că, deși lămâia este un aliment acid, când ajunge în corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Condiția, esențială aș spune eu, este ca apa să fie caldă. Nu fierbinte, dar nici călâie. Caldă. Caldă cât să fie ok de băut. Atunci când am băut sucul de lămâie cu apă rece sau călâie m-a durut stomacul.

Și un alt lucru bun pe care l-a făcut pentru mine apa caldă cu lămâie băută pe stomacul gol a fost că mi-a reglat tranzitul intestinal. Treabă cu care eu am avut de când mă știu probleme. Ei bine, după vreo săptămână de băut zilnic apă cu lămâie am rezolvat problema asta.

Deci da, eu m-am simțit foarte, dar foarte ok după apa caldă cu lămâie băută dimineața. Pun cam o lămâie la 500 de ml de apă caldă și o beau.  Fără niciun alt adaos. A devenit un obicei, sunt rare zilele în care nu fac asta.

În schimb, apa caldă cu lămâie nu slăbește. Adică n-ai cum să slăbești doar fiindcă bei tu apă cu lămâie dimineața. Nu, ea e bună, își face treaba, dar nu dă jos caroful prăjit, ciocolata și alte nebunii cu care ne imbuibăm noi. Nu face minuni de genul ăsta. Are și ea limitele ei.

Așadar, din partea mea numai de bine despre apa caldă cu lămâie. Mie una mi-a făcut bine, dar nu m-a făcut model. Pentru asta trebuie să găsesc ceva elixir cu multă voință care să mă ajute să nu mă mai împiedic în kilele de ducliuri în care mă împiedic mai des decât mi-aș dori.

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! :)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *