De ce prieteniile din copilărie sunt magice

Pentru mine prietenii din copilărie au rămas și acum prieteni de suflet. Și dacă se întâmplă, din diferite motive, să nu mai vorbim cu lunile, atunci când reușim, în sfârșit, să ne vedem ne comportăm ca și cum ieri ne-am văzut ultima dată, nu anul trecut.

Tocmai de-asta pun mare preț și pe prieteniile pe care copila mea le leagă acum, în anii copilăriei ei. Prietenia din copilărie este foarte puternic ancorată în memorie, iar amintirile din această perioadă vor provoca mari emoții mai târziu.

Relațiile de prietenie  reprezintă primii pași spre autonomie și spre societate. Așadar, mi se pare important să-i ajutăm pe copiii noștri să-și facă prieteni, să-i încurajăm. Anii preșcolari, mai ales, sunt cei în care copiii trăiesc într-o lume a jocului, plină de fantezii, de magie. Sunt anii în care pentru ei totul este posibil și imaginația lor este de neegalat. Iar prietenii de aceeași vârstă sau de vârste apropiate vor fi cei cu care vor împărtăși cel mai bine toate aceste lucruri minunate, pentru că și ei simt la fel.

Pe de altă parte, cred că pentru a reuși să fim cât mai aproape de ei, noi, părinții, bunicii, am putea să mai renunțăm din când în când la haina asta de adulți și să ne lăsăm purtați în lumea lor plină de culoare și de fantezie. S-ar putea chiar să ne placă. Mie una îmi place. Mult! Nu știu alții cum sunt, dar eu și acum mă uit la desene animate, la seriale cu prinți și prințese și locuri magice. Ba chiar sunt unele care mă emoționează așa de tare că mai și plâng. Da, asta zis, eu plâng chiar și la desene animate.

La noi în casă au fost perioade când am fost îndrăgostiți de câte un serial sau de câte un personaj din desenele animate. Și de fiecare dată am profitat, dacă pot spune așa, de acțiunea din serial pentru a discuta cu Sophie despre diferite lucruri. Despre relațiile de prietenie, despre cum interacționăm cu ceilalți, despre bine și despre rău, despre un milion de lucruri. Cred că e prilejul perfect pentru a le da copiilor exemple concrete de așa da și așa nu.

În acest moment, Sophie e mare, dar mare fan My Little Pony. Nu știu dacă la voi este la fel, dar la noi când ea devine fan ceva, avem acel ceva în toate lucrurile din casă. Vrea jucării, pijamale, vrea hăinuțe, cănuțe și tot ce-ți mai poate trece prin minte cu acel personaj. Motiv pentru care acum suntem înconjurați de personajele din My Little Pony. Sunt de-a dreptul uimită cum le-a memorat imediat pe toate și le recunoaște peste tot. Lucru mai dificil pentru mine însă, fiindcă eu le cam încurc și asta nu e de bine.

(P)Dar, tocmai pentru că suntem fani am aflat că în curând, pe 13 octombrie mai exact, filmul My Little Pony va avea lansarea oficială în România.

Producătorii seriei animate My Little Pony aduc pe marile ecrane filmul care arată noile aventuri ale îndrăgiților ponei și ale prietenilor lor și promit că magia ajunge la un alt nivel. Eu abia aștept să merg cu Sophie, cred că va fi în extaz. Mă apucă emoțiile numai când mă gândesc cât de bucuroasă va fi.

Și, bineînțeles, dacă se lansează filmul se va lansa și o colecție nouă de ponei inspirată din povestea de pe marile ecrane.

Dacă sunteți și voi fani, atunci trebuie să știți că în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, unele dintre jucăriile My Little Pony vor avea coduri promoționale. Fiecare dintre coduri va fi câștigător, iar premiile vor fi aflate pe loc. Tot ce trebuie să facem este să intrăm pe www.magiaprieteniei.ro și să înscriem codul promoțional sau să-l trimitem prin SMS la 1735. Premiile constau în: 1000 de jucării My Little Pony, 500 de invitații duble la filmul pe care îl așteaptăm cu sufletul la gură, mii de cărți electronice de activități, 30 de tablete Samsung și marele premiu, un televizor de ultimă generație în valoare de 3000 de euro. Așa că, tot ce pot spune este: mult, mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *