Mamele sunt și ele doamne?

Eram cu Sophie la grădiniță, o îmbrăcam să plecăm acasă. Una dintre celelalte mame ne spune ”La revedere!” Eu îi răspund, dar ea continuă: ”La revedere, Sophie!”

Copila mea era cu ale ei, nici n-a băgat-o în seamă, așa că mă simt și-i zic:

-Mami, doamna ți-a spus ”la revedere”, crezi că ar fi politicos să-i răspunzi?
-Da. Ar fi. Dar e mamă, nu e doamnă.

Nu știu după ce criterii ajunge fii-mea la cei 4 ani și 4 luni ai ei la concluziile astea, dar pentru mine nu încape îndoială că mamele sunt doamne. Doar că sunt niște doamne cu mai puțin timp liber și cu mai multe provocări în viața lor.

Sunt niște doamne multifuncționale care reușesc să-și pună o mască hidratantă pe față în timp ce joacă un joc de de roluri cu copilul, în care, ce să vezi, ele sunt fantoma cea prietenoasă sau ceva.

Mamele sunt doamnele care în timp ce-și aranjează părul mai cântă și un cântecel și mai fac și-un dans al bucuriei.

Mamele sunt aceste doamne care pot să stea cu uleiul hidratant în păr în timp ce fac niște brioșe cu banane împreună cu copilul. Acum și dacă stau 15-20 minute (hai bine, o oră)  în plus cu uleiul în păr, ce mai contează? Abia se hidratează mai bine :)

Da, mamele au foarte puțin timp pentru ele. Dar tocmai de-aia știu să-l folosească eficient și să-l prețuiască.

Despre ritualul meu frumusețe după ce am devenit mamă am scris  aici. Este adevărat că nu mai am nici pe departe la fel de mult timp ca înainte, dar de o bună perioadă de vreme am ajuns la concluzia că trebuie să mă simt eu bine ca să fie și familia bine.

Așadar, fie ce o fi, eu am manichiura făcută și părul întins sau ondulat. Sunt aceste două detalii care mă fac să mă simt mai bine cu mine. Eu care am două mâini stângi când vine vorba de aranjatul părului, mărturisesc că am descoperit tehnologia după 32 de ani. Tehnologia care mă ajută să-mi fac părul adică,  o descoperisem până acum doar pe cea care mă ajuta în casă și cu copilul.

Știam că există plăci de întins părul și ondulatoare și perii de tot felul, dar mereu mi s-au părut niște chestii super complicate făcute pentru alte femei, nu pentru mine. Păi când să am eu timp și de astea?

Să ne înțelegem. Eu am un păr foarte, dar foarte des, nici drept, nici ondulat, mereu a fost un coșmar pentru mine. Și muuuult timp am stat cu el prins în coadă. Ei bine, dar acum am timp. Pentru că, așa cum spuneam, am descoperit tehnologia.

par valvoi

În momentul în care am încercat, am realizat că pot și eu cu cele două mâini stângi ale mele să folosesc o placă. Și că nu-mi ia mai mult de maaaxim 15  minute, cu tot vâlvoiul meu de păr. Și pot să folosesc și peria. Nu aia rotativă! Nu, clar cu aia rămân în păr. Tot pe cele care îndreaptă părul.

Și, cea mai mare aroganță pe care am făcut-o a fost să-mi fac eu bucle. Nu, normal că n-au ieșit perfecte, dar eu ieșit bine, ba chiar am fost o idee mai încântată decât ce mi-a ieșit ultima dată la coafor.

mee

(p) De curând s-a organizat o masă rotundă pentru mame, de către BaByliss, unde s-a vorbit despre cum se îngrijesc mamele repede și eficient.  Impresionant, nu se întâmplă așa ceva prea des. De regulă pentru mame se organizează mese rotunde unde se vorbește doar despre cărucioare, biberoane, suzete și principii de parenting. Minunate și ele, dar suntem și noi niște doamne, nu-i așa?

Și știți ceva? Mamele chiar sunt interesate de lucrurile de calitate cu ajutorul cărora reușesc să-și eficientizeze timpul și așa puțin. Și mamele chiar vor să se simtă frumoase și apreciate.

Ce am aflat cu această ocazie? Că sunt pe piață aceste produse care ne ajută să arătăm și să ne simțim  minunat.
Unul dintre ele mi s-a părut cu adevărat genial: BaByliss Curl Secret 2.  Este gadgetul cu care buclele devin joacă de copil. La popriu. Ruxandra mi-a povestit cum a reușit fiul ei să-i facă bucle cu el, în joacă, în câteva minute.

curls

Se pot face 36 de feluri de bucle cu el, are două capete, unul de 25 mm și unul de 35 de mm, pentru bucle mai strânse sau mai lejere, după cum ne poftește inima. Poți face bucle pe dreapta sau pe stânga doar apâsând un buton. Pui șuvița în el și el își vede de treabă. Nu știu voi, dar eu asta îmi doresc.

Toaaată lumea a fost încântată de el, abia aștept să-l testez și eu. Mai ales că l-am văzut și la Miruna, care, să mă ierte, nu prea părea să aibă deloc experiență. Dar i-au ieșit super bucle.

Și încă un produs care mi se pare foarte tare, asta mai ales dacă ești ca mine și ai momente când vrei părul ba drept, ba ondulat. O placă doi în unu, care întinde părul, dar face și bucle lejere. Buclele înțeleg că sunt mai ușor de făcut cu gadgetul ăsta ce arată ca o bijuterie, asta și pentru că lateralul plăcii se încălzește și el.

curls3

 

Pure Metal 2 în 1 are cinci trepte de temperatură pentru a putea fi folosită chiar și pe părul decolorat sau deteriorat, așa cum este al meu adică. Pentru că na, m-am vrut musai blondă.

 

curls1

beautymom
Tare sunt curioasă. Voi ce descoperiri de doamne-mame ați mai făcut în ultima vreme?

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu. Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! :)

2 thoughts on “Mamele sunt și ele doamne?

  • 23 octombrie 2017 at 23:01
   Permalink

   Mamele-s doamne by default :)

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *