Ieșirile între fete sunt și mai frumoase când ești mamă de fată

Încă de pe vremea când eram însărcinată, după ce am aflat că voi avea fată, visam să merg cu fii-mea la film. Aveam această imagine cu noi două îmbrăcate drăguț, mergând de mână, spunând glume și sporovăind ca între fete.

Surprinzător sau mai degrabă deloc surprinzător, după ce am mers prima dată la film și Sophie a fost super încântată și de atunci mă întreabă frecvent când mai mergem. Așadar, entuziasmul e maxim de fiecare dată, e unul dintre momentele noastre petrecut ca fetele. Și fac tot posibilul ca ele să fie cât mai dese, mi se pare că se creează între noi legătura aia care este foarte importantă acum, dar va fi și mai importantă peste câțiva ani, când va mai crește.

Singura provocare pe care-o resimt atunci când vrem să mergem la film este și cea mai importantă: alegerea filmului. Nu întotdeauna, sau mai bine zis destul de rar, reușesc să găsesc un film ok la care poți să mergi fără probleme cu un copil de 3-4 ani. Adică să aibă o acțiune ok, adecvată vârstei, fără scene și limbaj violente sau indecente.

Așa că atunci când reușim să găsim un film ok, dublat în română, dar să nu fie nici 3D, pentru că e destul de complicat pentru un copil mic să stea atât amar de vreme cu ochelarii ăia la ochi, suntem tare fericite.

(p) Cu câteva zile în urmă am fost la premiera ”My Little Pony: The Movie”. Și a fost fix genul ăla de experiență la care visam încă de când eram însărcinată. Am luat-o pe Sophie de la grădi, nu i-am spus înainte că mergem la film, voiam să fie o surpriză. Și a fost. Una foarte mare chiar. A început să țopăie de bucurie și să le spună colegilor că merge la film. Eu încercam să o iau cât mai repede ca să nu-i supere pe ceilalți copii ai căror părinți cel mai probabil nu aveau mersul la film în plan, fix în mijlocul săptămânii.

Am plecat de la grădi și pe drum o aud:

– Mami, îți mulțumesc că te-ai gândit să mergem la film. E cea mai frumoasă surpriză, știi cât de mult îmi doream!

Știam că-și dorește mult, știam că va fi o surpriză, dar că-mi va mulțumi pentru asta nu mi-a trecut nici măcar o clipă prin minte, m-a înduioșat maxim recunoștința ei declarată atât de natural.

Am ajuns la mall, unde de încântare că va vedea un film și nu orice film, ci unul cu My Little Pony, nu mai avea răbdare să intrăm odată în sală.

 my little pony

A fost un entuziasm total. Adevărul este că imaginile sunt atât de vii și colorate și poneii ăștia atât de simpatici încât m-a cucerit și pe mine, deși sincer mărturisesc că nu aș fi crezut.

N-am avut parte de vreo scenă care s-o sperie, ba dimpotrivă. Filmul este despre prietenie, mai exact despre magia prieteniei. Despre bine și rău, într-o variantă pe înțelesul copiilor. Despre cât de important este să faci ceea ce trebuie chiar dacă nu întotdeauna asta este calea cea mai ușoară. Despre faptul că și personajele negative pot deveni unele pozitive dacă li acordă dragoste, încredere și atenție. Pentru noi două a fost un prilej de a vorbi prin exemple concrete despre cât este de important să știi să-ți alegi prietenii și să fii un om bun indiferent de situație.

soph my little pony

Chit că pentru amândouă fusese o zi lungă, cu trezit de dimineață și mers la grădi, respeciv la muncă, cu destul de multă agitație și oboseală, ieșirea noastră la film ca fetele a fost una de care amândouă ne amintim cu drag. Ba mai mult, Sophie m-a pus să-i promit că mai mergem măcar încă o dată la film. La același film adică. Sper să mai simtă la fel și să mai vrea și la 16 ani să meargă la film cu maică-sa :)

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu. Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! :)

3 thoughts on “Ieșirile între fete sunt și mai frumoase când ești mamă de fată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *