vineri, martie 29, 2024
Slider

Cea mai simplă metodă de a învăța copilul să-și lege singur șireturile

Faptul în sine că am ajuns să caut soluții pentru a-mi învăța copila să-și lege șireturile singură îmi dă un soi de nostalgie. Așa realizez că în curând voi fi mamă de elevă și deloc nu știu când a zburat timpul, parcă ieri eram mamă de bebeluș.

De vreun an și ceva, Sophie refuză să poarte orice are șireturi, pentru că din cauza lor nu se poate încălța singură la grădi. Așa că am căutat metode simple de a învăța un copil să lege șireturile. Mai simple decât știam eu adică, fiindcă ce i-am arătat i s-a părut complicat.

Și bântuind netul în lung și-n lat am dat peste un video postat de o altă mamă, la fel de disperată ca și mine. Doar că ei i-a mers mintea și a și inventat această minunat de simplă metodă. Mi se pare absolut genial. Și chiar funcționează, vă zic.

În primul rând, foarte important, e să aveți răbdare, chiar dacă nouă anumite lucruri ni se par banale, pentru copii  nu sunt. În al doilea rând, faceți și voi în același timp cu copilul. O dată, de două ori, până îi iese și lui.

Restul, în video ăsta de mai jos, că e mai relevant decât să vă povestesc eu:

Nu că-i foarte tare? 🙂

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *