Rețetă rapidă- Paste cu somon și roșii

Rețetă – după 10 luni

Nouă ne place foarte mult somonul, ne plac și roșiile, iar la paste apelez de fiecare dată când sunt în pană de idei. Așa a luat naștere rețeta de paste cu somon și roșii, așa cum mi-am imginat-o eu.

Auzisem la o prietenă că-i face băiețelului paste cu somon, dar nu m-am grăbit să încerc și eu pentru că Mogâldeața mea nu e mare fan paste. Când era micuță, înainte de un an, i le puneam în blender. După 1 an și două luni, când a început să mănânce și ea bucățele, i le fierbeam și apoi le pisam cu furculița. Abia după doi ani a mâncat pastele ca atare.

Rețeta de paste cu somon și roșii se poate da micuților încă de la vârsta de 10 luni. Eu atunci am început să fac această rețetă, însă, așa cum spuneam, pe vremea aia îi băgam mâncarea în blender.

Ingrediente:

  • 100 de grame de paste (orice formă preferați)  integrale sau de de oricare aveți  (nu am cântar, dar aproximez uitându-mă la pungă și împărțind din ochi)
  • 3-4 roșii mari, cărnoase (de pereferat) decojite și tocate sau jumătate de conservă de roșii cuburi
  • 200 de grame somon
  • 2-3 căței de usturoi (după gust)
  • busuioc (chiar dacă nu am busuioc verde la îndemână tot timpul, pun din cel uscat)
  • 1 lingură ulei măsline
  • sare după gust, după vârsta de un an

E o rețetă foarte simplă și se face foarte repede. Punem apă la fiert într-o oală de 2 litri și un strop de sare în ea. În momentul în care dă în clocot punem pastele și le lăsăm cât este nevoie (timpul recomandat este scris pe pungă, dar eu le las un minut-două în plus ca să fiu sigură că le mănâncă Mogâldeața). Peștele se poate face la abur 10-15 minute sau în tigaie, fără ulei. Dacă îl iau file, eu îl pun în tigaie pe partea pe care are solzii. Îl acopăr cu un capac și îl las 5-7 minute.

Tot într-o tigaie, pun o lingură de ulei măsline și o lingură de apă în care adaug usturoiul tocat mărunt. Îl las un minut la înăbușit, apoi adaug roșiile, le las 5-10 minute. Apoi adaug somonul mărunțit și mai las 3-5 minute. Dacă am busuioc uscat îl pun în sos cu un minut înainte de a-l lua de pe foc. Eventual, se adaugă puțină sare, după gust. Amestec sosul cu pastele și asta este tot.  Dacă busuiocul este proaspăt adaug deasupra, îi dă o aromă minunată și arată și mai apetisant. Poftă bună! 🙂

somon_cu_paste1

One thought on “Rețetă rapidă- Paste cu somon și roșii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *