5 motive pentru care merg să votez

Sunt mult mai multe motivele pentru care merg să votez, dar nu vreau să fac politică pe blog (nu că nu m-aș pricepe, am peste 8 ani de presă și-o licență în politologie), îmi doresc doar să transmit un mesaj.

Eu și soțul meu cu siguranță ne vom lua copila de mânuță, ea își va lua ursulețul cu ea și căruciorul ursulețului, și uite așa vom merge mâine la vot, înainte de a merge în parc, pentru că se anunță o zi frumoasă, cu soare și vreme caldă pentru perioada asta din an.

Merg la vot așa cum am făcut de fiecare dată. Astea sunt motivele mele, ordinea este pur aleatorie:

  • Merg la vot pentru că este dreptul meu de a-mi exprima opinia, de a sancționa ce am de sancționat, de a mă revolta, de a spune nu lucrurilor care nu-mi plac. Este dreptul, dar și obligația mea să merg la vot.
  • Merg la vot pentru copilul meu. Pentru că un viitor mai bun pentru el este scopul meu în viață. Pentru că nu vreau să las în mâna altora viitorul copilului meu. Și da, votul meu poate face diferența. Am văzut cu toții de curând că o mână de voturi pot face diferența și aproape că nu ne-au crezut ochii și urechile ce vedem.
  • Merg la vot pentru că am ales să stau în țara asta, pentru că nu am încetat să sper că lucrurile se pot schimba. Dar schimbările nu se fac de unele singure. De la noi, de la fiecare din noi pornește schimbarea. Vreau să rămân în țara asta pentru că aici am familia, aici am cele mai dragi amintiri ale copilăriei, aici am casa bunicii în care am crescut și pe bunica, aici o am pe mama și pe toți cei pe care îi iubesc.
  • Merg la vot ca să fiu un exemplu pentru copilul meu. Vreau să vadă de la părinții ei că este important să te implici, că este important să vrei schimbare și să faci ceva în privința asta. NU vreau să-i ofer copilului meu exemplul IGNORANȚEI. Asta nu va învăța de la mine.
  • Merg la vot pentru că dacă nu merg nu voi avea dreptul să mă revolt, să strig. Dacă eu nici măcar nu merg la vot, ce drept mai am să cer schimbarea în mai bine?

Haideți la vot, oricum ați vota!

Foto:neoshosfuture.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *