vineri, martie 29, 2024
Felul 2 / CinăRețete

Pâinică umplută cu… ce-avem

Într-o seară cam târzie, în care eram leșinați de foame, și eu și bărbatul, și-n care am fi mâncat ceva ”bun” (de regulă asta se traduce prin bombă calorică), dar nu aveam cine știe ce prin frigider, am strâns la un loc niște ingrediente și le-am pus pur și simplu într-o pâinică. Apoi am băgat pâinica la cuptor și am înfulecat de-a dreptul.

Asta a fost varianta noastră de pâine umplută, dar puteți folosi orice fel de pâine, puteți să eliminați sau să înlocuiți baconul ăla tras la tigaie (mai ales că nu e neapărat cea mai sănătoasă alegere) cu resturi de friptură rămase prin frigider sau orice altceva . Plus că, așa cum am spus, am folosit ce aveam prin frigider. Cred că ar fi mers foarte bine și niște ardei, și niște roșii, altfel de brânză sau mai multă verdeață. E o rețetă destul de versatilă, cred că puteți pune cam orice vă place și aveți la îndemână.

Noi am folosit așa:

  • 1 pâine cu cartofi
  • 3 fire de ceapă verde
  • o mână de bacon tras la tigaie
  • brânză camembert
  • puțin pătrunjel
  • piper

Am tăiat pâinea felii orizontale dar fără a mă duce cu cuțitul până jos, apoi felii verticale, dar, la fel fără a mă duce cu cuțitul până jos, astfel încât pătrățelele de pâine să rămână împreună.

paine-taiata

Apoi am băgat prin tăieturi bucățele mici de brânză, de bacon, de ceapă, pătrunjel și la final am pus și niște pătrunjel.

ingrediente_paine

paine_branza

paine_umpluta_before

Asta a fost tot. Am băgat la cuptor cam 10-15 de minute, la foc mediu. Mai mergea lăsată vreo 5 minute, dar nouă ne era prea foame. Așa că am mâncat de nu ne mai opream. A mers de minune cu un pahar de vin lângă.

paine_umpluta_after

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *