Marșul copiilor: Colorat, bun, cald, inocent | FOTO

Am tot stat și m-am gândit ce titlu să-i dau postării ăsteia. Și nu mi-a venit în cap decât – colorat, copilărie, pașnic, joacă, inocență, frumos, cald, bun, emoție.

Zilele astea îmi iau supradoza de emoție. Iar astăzi cred că a fost apogeul. Mitingul copiilor, Marșul bebelușilor, Educație pentru democrație sau oricum a fost intitulat evenimentul de azi, pentru mine a fost încă o dovadă că suntem pe drumul cel bun. Că putem să ne strigăm amarul și indignarea în cel mai pașnic și frumos mod cu putință.

Mii de părinți au decis să-și scoată copiii la joacă la un loc. Au transformat personajele din desene animate și versurile cântecelor de copii în mesaje împotriva nedreptății. Au venit în Piață cu steaguri, baloane, cretă de colorat și jucării. Copiii care nu aveau aceste lucruri au primit de la cei care aveau. Micuții au mai primit și fructe gratis. Pentru mine, faptul că la un protest menit să schimbe în bine viitorul copiilor noștri au venit chiar copiii, să se împotrivească nedreptății prin joacă și cântec, este cu adevărat un semn că putem schimba ceva.

Celor care m-au certat că merg cu copilul și celor care nu înțeleg ce a căutat el acolo vreau să le spun vreo două lucruri. Ca să înțelegeți trebuia să fiți acolo. Ce vedeți la televizor nu are legătură cu ce se întâmplă. Ca să simțiți emoția de care vorbesc eu, trebuia să veniți să luați contact cu ea. În acest miting al copiilor nu a existat niciun fel de tensiune, nu s-au scandat mesaje violente, vocile copiilor s-au auzit, dar asta pentru că se jucau și alergau, nu pentru că i-ar fi pus cineva să spună sau să strige lucruri pe care nu le înțeleg.

Și eu cred cu tărie că nu ar mai trebui să ne desconsiderăm atât de mult copiii și să spunem că ei nu înțeleg nimic. Copiii noștri sunt inteligenți, simt și înțeleg mai mult decât mulți dintre adulți.

Am strâns câteva imagini de la miting, iată-le, luați de vă bucurați:

plusurile

mireasa

fructe

balon

twinkle

baloane

tricolor

sotronul

Soph

protest_copii

oug

elsa

desene

copiiii

police

Foto: arhivă personală,     Vlad Chirea – care a surprins toate zilele astea de proteste în imagini pline de emoție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *