E ca o joacă de copil să te simți bine în pielea ta

Eu am crescut la mare, dar mereu am avut o problemă cu soarele, niciodată nu am fost bronzată așa cum mi-am dorit și am ajuns ca după 30 de ani, când m-am mai luminat la minte să nici nu-mi mai doresc cu atâta nebunie bronzul. Am acceptat, cu greu ce-i drept, că eu am o piele extrem de sensibilă, aproape mereu uscată, cu senzații de mâncărime deseori.

Am nimerit cumva, soartă sau pură întâmplare, să mă căsătoresc cu un om cu pielea și mai sensibilă decât a mea. Deși nu credeam până la el că există. Așa că, inevitabil se pare, copila noastră ne moștenește. Și ea are pielea albă, cu tendință accentuată de uscare, foarte sensibilă.

(P) Mereu am avut nevoie de produse speciale de cosmetică, dar de când avem copil am mers și mai departe cu asta. Când era foarte micuță, până să descopăr gama Lipikar de la La Roche Posay pe care v-o recomand din toată inima, erau foarte multe dăți în care o spălam doar cu apă și atât, de teamă să n-o văd iritată.

Persoanele cu piele atât de sensibilă, cu dermatită atopică pot avea probleme destul de mari. Noi nu am ajuns încă în stadiul în care pielea să se fisureze, însă știu foarte bine cât de rău poate fi. Știu personal o fetiță căreia i se crapă pur și simplu pielea. Părinții ei au mers la dermatolog destul de târziu, când pielea ei era atât de uscată încât i se fisura la cea mai mică atingere. Abia acela a fost momentul în care, datorită recomandărilor medicilor, au urmat tratament dar au început să folosească dermato-cosmetice speciale.

Știu multe persoane care nu consideră că pielea sensibilă are nevoie de vreo îngrijire specială. Dar eu știu din propria experiență cât de stresant poate fi. Știu pe propria piele, ca să zic așa, cum este să ai crize de mâncărime și cum asta îți poate strica unele dintre frumoase momente. Când nu te simți bine în pielea ta nu te poți bucura din plin, indiferent cât de tare ți-ai da silința.

De curând am aflat despre stick-ul de la Lipikar destinat fix persoanelor cu piele sensibilă, foarte uscată, predispusă la atopie. Este un stick împotriva iritațiilor, care reduce imediat senzația de mâncărime și ameliorează leziunile provocate de dermatita atopică. Ce mi se pare cu adevărat o minune este că îl poate folosi chiar și un copil, în joacă. Nu trebuie să ai vreo pregătire specială, nu e nevoie de vreo atenție deosebită, e la îndemână oricum și oricând, chiar și la un loc de joacă.

Lipikar stick

Noi l-am testat și am fost, și eu și Sophie, tare încântate de el. Eu pentru că am văzut efectele, ea pentru că i s-a părut super amuzant și ușor de folosit.

lipikar1
Cine are probleme cu pielea știe bine cât este de important să ai la îndemână un produs care să te ajute când te lovește iritația și mâncărimea fix când ți-e lumea mai dragă. Deci, cum spuneam, poate fi o joacă de copil să te simți bine în pielea ta 🙂

Puteți afla mai multe detalii despre gama de îngrijire Lipikar și noua lansare Lipikar Stick pe http://www.laroche-posay.ro/articol/just-like-grown-ups/a32749.aspx


Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

3 thoughts on “E ca o joacă de copil să te simți bine în pielea ta

 • 1 februarie 2018 at 12:56
  Permalink

  Eu și fiica mea suntem ”fetele dermatită” 😉 Eu folosesc din gama Lipikar și crema pentru baza de machiaj, de exemplu, cea care corectează petele. Foarte eficientă 😉
  Mi se pare ciudată forma de stick să dai cu ea pe față, pe orice parte a corpului în afară de axilă… … unde ne-am obișnuit ca produsele de gen să le folosim doar pentru axilă. DAAAAR, mi-am dat seama de un avantaj: îl poți ține în geantă 😉 Decât să te cari cu tubul de cremă după tine, da, e mai ușor de transportat. M-ai făcut curioasă cu acest produs.

  Reply
  • 1 februarie 2018 at 13:00
   Permalink

   Uite, de baza de machiaj nu stiam. Merci de pont 🙂

   Reply
 • 1 februarie 2018 at 15:54
  Permalink

  In cazul baietelului meu nu e vorba despre dermatita atopica, am consultat mai multi dermatologi. Are pur si simplu pielea sensibila si uscata si din cauza asta se irita imediat. De la haine, de la sapun, de la orice aproape. Si pentru noi a fost o revelatie cand am descoperit lipikar. E mic si nu vrea sa-i dam cu lotiunea de dupa dus, dar e mult mai bine si pentru simplu fapt ca folosim sapunul special de la ei. E foarte bun, si eu il recomand din inima.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *