14 lucruri pe care nu le-am spus despre mine

Am primit provocarea de la Anca de a spune lucruri neștiute sau mai puțin știute despre mine. Inițial m-am gândit că nu am ce spune, eu sunt ca o carte deschisă, spun câte-n lună și-n stele. Dar stând și gândindu-mă, am găsit totuși lucruri, de unele dintre ele chiar și eu uitasem 🙂

1.Am gătit prima dată, singură, o mâncare cap-coadă în clasa a IV-a. Am făcut o tocăniță de cartofi, cu pui și mult mărar. Ai mei nu au crezut inițial că este făcută de mine, era super gustoasă pentru o âncare făcută de un copil de 11 ani, dar și-au dat seama că pur și simplu nu avea cine altcineva.

2.Am făcut karate, am luat centura galbenă, după care m-am lăsat de sportul ăsta pentru că o prietenă mi-a băgat în cap că este un sport din cauza căruia inevitabil voi fi crăcănată.

3.Singurul sport care îmi place în prezent și pe care îl practic când apuc este schiatul. Nu-s nici pe departe vreo schioară strălucită, dar când reușesc să schiez mă simt MI-NU-NAT! Am învățat să schiez singură, în Austria. În prima zi eram cu copii de 2-3 ani pe pârtie, ei pe schiuri, eu mai mult pe jos decât în picioare, pentru că nu mă puteam ține pe schiuri 🙂

4.Într-a IX-a am lucrat la un radio al unui liceu din Iași, căci da, clasa a-IX-a, și doar pe ea, am făcut-o în Iași, restul în Găești, orașul în care m-am și născut.

5.Tot în clasa a IX-a am rămas corigentă la chimie, iar după ce am schimbat liceul, orașul și am dat peste cel mai bun profesor de chimie din lume am avut media 10 și chimia a devenit materia mea preferată.

6.Am vrut să mă fac psiholog, dar cumva am ajuns să dau la Jurnalism. După primul an am realizat că dorința de a mă face psiholog încă îmi dă târcoale așa că am dat și la Psihologie, unde am făcut un an. Nu era așa cum visam eu și m-am întors la Jurnalism.

7.Când m-am angajat în presă, acum mai bine de 10 ani, una dintre cerințele de interviu a fost să-i iau un interviu imaginar lui Gigi Becali și să și răspund la el, deci să fiu Gigi Becali preț de câteva minute. A fost funny, dar eram convinsă că după asta mă vor trimite acasă. Spre surprinderea mea nu a fost deloc așa.

8.Primul meu job a fost în clasa a XI-a, am fost ospătăriță la mare, timp de o vară. Două luni mai exact, timp în care nu am dormit decât câte 3 ore pe noapte.

9.Am fumat mai bine de zece ani, vreo 12 mai exact. Fumam mult, am avut perioade cu mai mult de un pachet în 24 de ore. Într-o bună zi mi-am zis că nu mai fumez și n-am mai fumat. Just like that!

10.Am o singură superstiție, dar e puternic înrădăcinată în mintea mea. Nu plec niciodată fără ceas de acasă, sunt convinsă că fără ceas totul va fi pe dos. Mă întorc după el de oriunde.

11.Mă mai cheamă și Mariana, iubesc mult sărbătoarea de Sfânta Mărie, e una cu tradiție în familia mea, dar îmi urăsc numele în forma asta, nu răspund niciodată dacă sunt strigată așa.

12.Culoarea mea preferată este gri, dar după ce mi-am dat seama că a devenit obsesie mi-am interzis să-mi mai cumpăr lucruri gri. Simt acum că o reiau. Obsesia 🙂

13.Înainte de a-l cunoaște pe bărbatul cu care sunt astăzi și cu care am cel mai minunat copil din lume, am mai fost căsătorită pentru scurt timp. Am ajuns să realizez că divorțul este o experiență oribilă, dar prin care e musai să treci dacă simți că acea căsnicie nu este ce trebuie.

14.Am început să cred în dragoste la prima vedere acum 11 ani, când l-am cunoscut pe omul alături de care sunt astăzi. După ce l-am văzut câteva minute i-am spus celei mai bune prietene că eu voi avea un copil cu el, copil care va avea ochii lui. A zis că sunt nebună, m-a ignorat complet. Dar așa a fost cum am zis eu.  Asta cred că am mai povestit, ce nu am zis însă e că omul despre care ziceam asta avea să fie ulterior șeful meu și abia apoi soțul meu 🙂

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

 

2 thoughts on “14 lucruri pe care nu le-am spus despre mine

 • 9 februarie 2018 at 22:50
  Permalink

  Ce de lucruri am aflat despre tine…dintr-un singur articol! Și uite așa iar mi-am descoperit asemănări cu tine…cum ar fi că am lucrat amaândouă la radio!!!

  Reply
  • 10 februarie 2018 at 1:06
   Permalink

   Eu o perioada foarte scurta, vreo 2 luni, dar mi s-a parut foarte tare 🙂

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *