sâmbătă, septembrie 7, 2024
RecomandRețete

Aeno – blender cu funcție de gătire sau binecuvântarea zilelor de vară (review)

Eu abia în ultima perioadă am descoperit aparatele de gătit și trebuie să recunosc că mi se par o mare binecuvântare. Asta e una dintre părțile cu adevărat bune și utile ale evoluției tehnologiei – aspiratoare care aspiră singure, aparate care gătesc singure, mașini care spală singure vase și rufe.  Sunt recunoscătoare pentru fiecare în parte.

Azi vreau să vă povestesc despre un nou prieten la noi în bucătărie: blenderul Aeno cu funcție de gătire. Mărturisesc sincer că nici nu știam că există așa ceva. În momentul în care l-am primit, am fost mai mult decît entuziasmată. Ca un copil în fața bradului de Crăciun. 

E vară, consumăm multe smoothie-uri, multe sucuri proaspete, supe cremă reci sau calde… deci orice mâncare ușoară care se face repede e vis. 

Partea cu adevărat surprinzătoare pentru mine a fost exact asta: că poți face supă cremă de legume, de roșii, de ce dorești, direct în blender. Pui ingredientele, setezi unul dintre cele 8 programe de gătire și-ți vezi de treaba ta, în timp ce el își vede de a lui. La final, toată lumea mulțumită.

Am fost surprinsă în momentul în care am văzut că mai întâi, în programul de supă cremă, intră funcția de blender și apoi de fierbere. Dar la final a ieșit cea mai fină supă cremă pe care eu am mâncat-o la mine în casă vreodată. Temperatura crește treptat până la 100 de grade Celsius și se oprește când supa e gata. Poți adăuga unt cu câteva minute înainte de terminare. Poți pune smântâna la fel sau la final, după preferințe. Noi nu punem deloc. Capacul e format din două piese, cea mică se poate scoate cu mare ușurință în timpul gătirii pentru a adăuga ingrediente.

Unde mai pui, că după ce și-a făcut un smoothie cu fructe și apio, Sophie a considerat că a atât de simplu totul, ca o joacă de copil, că a vrut să facă ea și supa. E drept, legumele le-am curățat și tăiat împreună, dar totul a fost foarte rapid. Doamne ajută, să mai facă! 🙂

Supă cremă de legume – cât ai zice…. supă

În total sunt 8 programe:

  • Soy milk – cu care se poate face lapte de soia, lapte de migdale, de orice nuci vrei. Ideal când și dacă vrei să renunți sau să reduci laptele de vacă.
  • Rice Pasta – cu care se poate găti budincă de orez. Practic, așa cum îi și spune denumirea, iese o pastă de orez foarte fină și, cu puțină scorțișoară și măr, are un gust minunat. Desigur, se poate prepara cu orice ingrediente vă plac.
  • Porridge –  evident, se pot face tot soiul de rețete de porridge.
  • Thick Soup – pentru supele cremă, care v-am spus, ies foarte fine.
  • Smoothie – care are un program definit. Pui fructele, legumele, verdeața (orice dorești)  și desfaci capacul când se oprește singur. Pui în pahar și gata!
  • Fruit/Veggies – pentru sucuri de fructe și legume. Se poate face chiar și o limonadă delicioasă la el. Cu mentă sau cu ce vă place.
  • Grind – cu care puteți toca, inclusiv carne. Doar să aveți grijă cât îl lăsați, în funcție de cât de fin vreți să fie tocată carnea. Puteți face sos de roșii și orice mai e nevoie să fie tocat. Eu am făcut sosul pentru niște chifteluțe marinate. Delicios! 
Sos de roșii
  • Steam – care, la fel, mărunțește ingredientele și apoi le fierbe.

În plus, ce mi-a plăcut mult ca idee, e că poți seta și manual funcțiile și timpul, dar mai ales că îl poți programa să pornească atunci când ai tu nevoie. 

Și unde mai pui, că are și funcție de spălare. Adică îi pui apă, apeși butonul și gata cu toate resturile de prin cuțite în câteva secunde. Apoi îl clătești și poți găti din nou. Mă rog, el gătește, tu te bucuri de asta 🙂

Nu se face cald în bucătărie, nu stai la aragaz, nu mesteci în cratiță. 

E adevărat că nu poți face supa cremă, de exemplu, când doarme copilul, căci amestecă des și face zgomot. Dar o poți face în timp ce te joci cu copilul sau îți bei cafeaua. 

Mi-ar fi plăcut tare mult să fi știut și să fi avut un astfel de blender pe vremea când am început diversificarea. M-ar fi scutit de multă muncă, mi se pare ideal pentru a pregăti mâncarea bebelușilor. 

Și nu puțin lucru mi s-a părut și faptul că ai și câteva zeci de rețete, pentru fiecare program în parte. 

Eu m-am îndrăgostit de el și, așa cum am zis deja, sunt foarte recunoscătoare pentru orice aparat și tehnologie care îmi mai oferă un pic de timp.  

Sunt curioasă, ce părere aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *