Despre mine și blogul meu

Bună,

Numele meu este Alina Serea și, înainte de orice altceva,  sunt mama Sophiei, cea mai minunată fetiță (știu, toate spunem asta despre copiii noștri). Cine mă cunoaște, chiar și puțin, știe despre mine că sunt mai panicoasă de felul meu. Cine nu mă cunoaște poate afla asta cu mare ușurință din postările mele. Și va mai afla că îmi place să mă și amuz pe seama fricilor mele, atunci când îmi dau seama că exagerez.

De când am devenit mamă, temerile mele sunt mult mai multe și complet diferite de cele pe care le aveam înainte, motiv pentru care blogul meu se și cheamă ”Frici de mămici” 🙂

Mi-am dorit de foarte mult timp să îmi fac un blog, dar m-am limitat ani de zile la a scrie doar pentru mine gândurile mele. Public am scris în presa online, aveam șapte ani de presă tabloidă și jumătate de an de experiență în presa de parenting când mi-am făcut  blogul. Am decis într-o seară că am nevoie de un spațiu unde să scriu ce gândesc și ce simt, exact așa cum gândesc și cum să simt. Așa că pe acest blog vă împărtășesc experiențele și temerile mele, năzbâtiile fetiței mele, rețete pe care eu le-am testat și care poate sunt și pe placul vostru (pentru că îmi place să gătesc, e o terapie pentru mine), dar și informații care v-ar putea fi utile. Anii de presă își spun și ei cuvântul, așa că nu mă pot abține să nu comentez și anumite știri care m-au atins într-un fel sau altul.

Am convingerea că sunt foarte multe mame care îmi împărtășesc fricile, care se confruntă cu aceleași probleme ca și mine și pentru care rolul de mamă nu este doar minunat, este uneori și dificil.

Vă invit și pe voi, mamele care mă citiți (tații nu sunt nici ei excluși) să împărtășiți cu mine orice simțiți nevoia să împărtășiți. Puteți face acest lucru fie prin intermediul comentariilor, pe acest blog sau pe pagina de Facebook- Frici de mămici, fie scriindu-mi la adresa de email alina.fricidemamici@gmail.com

Despre blog

Nu mă așteptam, deși recunosc că îmi doream, să am parte de un feedback pozitiv și atât de rapid la postările mele. Asta m-a încurajat enorm și vă mulțumesc tuturor celor care mă citiți și celor care mi-ați scris.

În primul an, adică până în octombrie 2016, pagina de Facebook a blogului a ajuns la peste 21.000 de prieteni (îmi place să spun și să cred așa). În timpul ăsta am scris 300 de postări și s-au strâns peste 1400 de comentarii pe blog. Iar blogul a ajuns în aceste 12 luni la aproape 900.000 de vizualizări și aproape 500.000 de unici, potrivit Google Analytics. Persoanele care mă citesc sunt în majoritate femei – 91%, cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (65 %), deși sunt cititori de toate vârstele (inclusiv mama și soacra) și le mulțumesc tuturor.

Scriu din pasiune și pentru că scrisul este o terapie pentru mine. Scriu pentru că experiențele mele ar putea ajuta pe cineva și mă feresc de fiecare dată  să dau sfaturi pentru că sunt conștientă de cât de diferiți suntem.  Dar, da, pe blogul meu sunt și postări plătite, multe dintre cele de la categoria Recomand. Asta pentru că nu am avut nicio moștenire și nici părinți milionari, de la 17 ani m-am descurcat singură. Și în continuare veniturile mele vin din scris. Un lucru este foarte important și vreau să-l subliniez, nu recomand produse sau servicii pe care eu și familia mea nu le-am folosi pentru noi. Da, am refuzat să fac asta, chiar dacă uneori au fost sume ce mi-ar fi prins tare bine la bugetul familiei. Textele postărilor plătite îmi aparțin, muncesc pentru ele, mă informez, vreau ca aceia dintre voi care le citesc să primească informații utile prin intermediul lor.

Am primit foarte multe e-mailuri și mesaje în ultima perioadă, mulțumesc din suflet celor care mi-ați scris, mai ales pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Nu întotdeauna am soluții la întrebările voastre, așa cum nu am de multe ori nici la ale mele, dar am răspuns de fiecare dată cât de repede am putut și cât de bine am știut.

Acestea fiind spuse, urarea mea pentru voi, dar și pentru mine, este: să mămicim fericite și să avem copii sănătoși și voioși! 🙂