marți, decembrie 5, 2023
PărințealăSlider

Ca să fii o mamă bună, învață să fii bună cu tine

Pot spune că am început să mă uit atent la mine și să mă observ cu adevărat abia după ce am devenit mamă.

Relația cu copilul meu a devenit centrul universului meu, iar tot ce n-a mers bine în ea m-a făcut să îmi pun multe întrebări. Unele foarte dureroase. De 9 ani și câteva luni, învăț zi de zi să fiu o mamă mai bună. Și am învățat făcând și multe greșeli.

De 3 ani însă, pornind tot de la dorința de a fi o mamă mai bună, am decis că viața mea nu se îndreaptă în direcția pe care mi-o doresc, așa că am făcut o schimbare radicală. Desigur, cu multă frică la început.

Pe drumul meu de vindecare, de învățare și de creștere, am ajuns la o concluzie de care mi-aș dori să fie conștiente toate mamele din lume și toți tații: nu ai cum să ai o relație bună, caldă și cu adevărat iubitoare cu copilul tău, nu ai cum să crești un copil cu un atașament sănătos, dacă tu nu ai o relație bună, caldă și iubitoare cu tine însăți.

Ca să fii o mamă bună (tată bun) cu copilul tău, trebuie mai întâi să înveți să fii o mamă bună (un tată bun) cu copilul tău interior.Ca să ai o relație sănătoasă cu copiii tăi, e nevoie să înveți cu mintea, cu inima și cu tot corpul ce este și cum se simte o relație sănătoasă. Poate părea ciudat, dar cei mai mulți dintre noi nu știm cu adevărat, doar credem că știm.

Ca să putem vedea și auzi nevoile reale ale copiilor noștri și să nu ne apese butoanele (cum se întâmplă adesea), avem nevoie să ne uităm la nevoile noastre neîmplinite.

Ca să putem crește copii sănătoși fizic și emoțional e nevoie să știm ce înseamnă asta.Din păcate, foarte mulți dintre noi, fără să realizăm, din dorința de a-i crește bine și a le fi bine, nu vedem lumina, libertatea și frumusețea perfectă din copiii noștri și încercăm să îi schimbăm pe ei, ca să se „potrivească” într-o societate bolnavă.

Primul pas spre a fi un părinte mai bun e să înveți să fii bun cu tine, într-un mod sănătos.

Primul pas spre o societate mai sănătoasă e să înveți să fii bun cu tine, într-un mod sănătos.

Primul pas spre pace în lume e să faci pace în sufletul tău

Și, de cele mai multe ori, dacă nu chiar mereu, pentru asta ai nevoie de ajutor. Așa că nu ezita să îl ceri ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *