Supă de roșii cu tăiței

Rețetă – de la 10 luni

Roșiile sunt legumele preferate ale Mogâldeței mele, iar eu una nu-mi imaginez viața fără ele.  Și acum îmi povestește bunica mea că, atunci când eram mică, aveam zile întregi în care refuzam să mănânc altceva în afară de roșii cu brânză.

Așadar, supa de roșii mi se pare o minunăție. Și unde mai pui că e și foarte simplu de făcut :)

Supele cremă au fost de mare ajutor pentru mine, mai ales că fetița mea a început să mestece bucățele pe la 1 an și 2-3 luni. Până atunci a mâncat doar pasat, așa că supa cremă era ideală.

Ingrediente:

  • 1kg de roșii
  • 1 ardei roșu
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • două mâni de tăiței (nu știu exact gramajul, eu așa îi măsor)
  • 1 lingură de unt (sau ulei de măsline)
  • sare după gust (după vârsta de un an)
  • pătrunjel sau busuioc

Se toacă legumele (nu și roșiile) și apoi se trag două minute în tigaia în care am pus untul  (sau uleiul de măsline) și o lingură de apă. După aceea le pun la fiert și le las maxim 15 minute  (am mai explicat aici de ce nu fierb mult legumele).

legume_supa_crema_rosii

În timpul ăsta fierb niște apă separat și, după ce am oprit focul la ea, pun roșiile la opărit timp de 1-2 minute, ca să le pot curăța mult mai ușor de coajă.

Când sunt fierte legumele se pun împreună cu roșiile decojite și o ceașcă din apa în care au fiert legumele (depinde de ce consistență doriți să aibă, se poate și fără apă sau cu mai multă apă) în blender, până se fac ca o cremă.

Apoi mai pun o dată la fiert toată compoziția din blender, maxim 5-10 minute. În acest timp, fierb tăiței separat, iar apoi îi adaug în supă.

Se pune sare după gust, dacă este cazul. Se poate pune pătrunjel, dar când am busuioc proaspăt eu îl prefer. Poftă bună!

supa_crema_rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Facebook