Rețetă rapidă: Budincă de paste cu legume

De vreo două zile îmi zice Mogâldeața că vrea paste, deși ea în ultima vreme nu prea se omoară cu pastele. Pe zi ce trece parcă își schimbă gusturile. Inițial m-am gândit să-i fac macaroane cu brânză, dar până la urmă am zis să pun și niște legume, să fac niște paste sărate. Și bine am făcut, au ieșit delicioase.

Bine, ce-i drept, prea multe legume nu am pus de data asta. M-am uitat ce aveam prin frigider și am folosit ce am găsit, adică niște dovlecei și niște roșii. Dar am încercat și cu alte legume, cu broccoli, cu ardei, chiar și cu conopidă, care mie una mi se pare lipsită de gust. De fiecare dată a ieșit foarte bine. Cam orice am prin frigider merge cu budinca asta și sunt tare încântată :).

Am folosit așa:

  • 3 zucchini mici – din ăștia aveam eu, sunt convinsă că iese foarte bine și cu dovlecei românești.
  • 4 roșii potrivite ca mărime curățate de coajă și sâmburi (e foarte simplu dacă le opăriți un minut).
  • cam 200 de grame de penne – macaroane sau ce paste vreți sau aveți- eu penne am avut.
  • o cutie de smântână de 400
  • 100-150 de g de telemea
  • 3 ouă
  • o mână de parmezan sau cașcaval ras
  • 1 lingură de unt.

Am pus pastele la fiert în apă clocotită cu sare. În timpul ăsta am tăiat dovleceii și roșiile decojite în cuburi. Dovleceii i-am înăbușit puțin într-o tigaie cu unt și apă. Smântâna, telemeaua și ouăle le-am amestecat. Apoi am adăugat dovleceii și roșiile și am amestecat. În amestecul ăsta am pus și pastele fierte, după ce le-am scurs bine de apă. Am amestecat totul și am pus compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt. Pe deasupra am pus parmezanul ras. Am băgat la cuptorul încins cam 30 de minute, până s-a rumenit puțin pe deasupra (o singură sugestie aș avea: să nu le lăsați prea mult, cred că s-ar usca prea tare). Și asta a fost tot.  Foarte bună ni s-a părut nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Facebook