Pasca noastră de iarnă, cu fructe de pădure. Rapidă și fără aluat

Pasca asta o fac de regulă de Paști. Logic, da, știu. Dar pentru că ne place foarte mult, anul ăsta am încercat să o fac și în mijlocul iernii, cu fructe de pădure în loc de stafide. Este o rețetă rapidă și nu am dat niciodată greș cu ea. Și cum ne plac  (mai mult mie, recunosc) deserturile cu brânză, am trecut la treabă.

Am folosit:

  • 800 g brânză de vaci
  • 1 plic budincă vanilie
  • 2o0 ml smântană
  • 5 linguri făină (de data asta am folosit integrală, de regulă o prefer, dar pasca asta iese mai bună cu făină albă)
  • 200 gr zahăr pudră brut
  • 5 ouă
  • 1 linguriță praf copt
  • vanilie
  • 2 mâini de fructe pădure (ideal e să fie proaspete, eu am avut congelate)

Cum am spus deja, e foarte simplu de făcut. Brânza , smântana, zahărul și gălbenușurile le-am amestecat cu făina, praful de copt și plicul de budincă și conținutul unei păstăi de vanilie. Trebuie un pic de atenție, să nu se formeze cumva cocoloașe. Albușurile bătute spumă (nu chiar ca pentru bezele, nu e nicio tragedie dacă nu sunt atât de tari încât să vă puneți catronul în cap ca la emisiunile culinare) le-am încorporat cu grijă. La fel și fructele.

Într-o formă de tort cu margini detașabile se pune hârtie de copt (atfel se lipește, am încercat eu). Apoi se toarnă compoziția și se bagă la cuptorul încins până se rumenește deasupra. Chiar dacă vi se pare că este încă moale, se va întări după ce o scoateți. Asta este tot și este minunată :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *