Ruladă cu spanac. Musai simplă și rapidă

Eu când văd tot soiul de rulade mă cam sperii. Mă gândesc că-s dificil de făcut. Și eu n-am nici timp și nici energie pentru chestiile dificile. Dar pentru că făcusem niște brânzică de casă cu speranța că va vrea Sophie să mai mănânce cu fructe și, desigur, nu a vrut, am zis să fac un soi de ruladă cu ea.

M-am uitat ce mai aveam prin frigider, am googălit nițel, și m-am apucat de treabă. Așa am constatat că-s floare la ureche ruladele astea și am decis să mai fac de acum în diverse combinații.

Pentru rulada cu spanac am folosit așa (nu vă speriați de lista lungă, am folosit ce aveam prin frigider):

  • o mână de spanac- eu am avut congelat, dacă e proaspăt trebuie mai întâi opărit și abia după aceea măsurăm o mână.
  • 3-4 ouă- nu e bătut în cuie, eu am făcut cu 4.
  • 4 linguri de făină integrală sau albă dacă nu vreți/nu aveți integrală
  • 1 linguriță de praf de copt – eu folosesc de la DM, Biovegan, fără fosfați.
  • puțină telemea sau parmezan rase- mi se pare mai gustos așa- dar merge foarte bine și un praf de sare.
  • aproximativ 500 de g de brânzică de vaci- eu o aveam făcută în casă.
  • 3 linguri de smântână (sau, dacă nu aveți brânzică de casă puteți lua direct niște brânzică Făgăraș, ori cremă de brânză și atunci nu mai e nevoie de smântână)
  • 2 linguri de unt
  • brânză telemea rasă – opțional- eu am folosit-o în loc de sare și la umplutură.
  • un ardei roșu (merge și galben, dar mă cam feresc de legumele astea perfect colorate în diverse culori).
  • puțin mărar.

Cum spuneam, e simplu de făcut. Spanacul cu gălbenușurile, albușurile bătute spumă (nu ca pentru bezea, dar să fie cât de cât bătute) și brânza, parmezanul sau sare (ce preferați) se amestecă cu făina și praful de copt. Toată compoziția asta se pune într-o tavă tapată cu hârtie de copt și se uniformizează puțin cu o lingură. Se bagă la cuptorul încins bine, la foc mediu, cam 10-15 minute. Nu trebuie să se rumenească, merge cu testul scobitorii.

În timpul ăsta amestecăm brânza cu smântâna (sau brânzica Făgăraș) cu ardeiul tocat mărunt, mărarul și untul.

Când s-a răcit un pic foaia din cuptor, întindem brânza și ardeiul pe ea, apoi rulăm. Și băgăm o oră, două la frigider. Asta este tot! S-a făcut repede, fără bătăi de cap și a ieșit foarte bună.

rulada
Ah, ca decor am folosit niște germeni de ridiche. Nu numai că arată bine, dar sunt și foarte gustoși :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Facebook