E oficial! A început sezonul în care mamele nu au voie să răcească

Oh, dar stai! De fapt cred că greșesc. Ăsta este sezonul în care mamele nu voie nici măcar la o durere de cap mai zdravănă, nu mai vorbim de altele. Și nu mai vorbim, pentru că oricum la ele niciodată nimic nu e suficient de grav încât să fie luat în seamă. În orice caz, nu atât de mult încât să nu fie nevoie de ele urgent. Dar foarte urgent.

Urgențe din alea de ”eu cu ce mă îmbrac?”, ”dar mie unde-mi este…?” , ”ce mâncăm azi”? Știți voi ce zic.

Fix ca mai jos, doar că din primele doua imagini lipsesc eu bântuind și îngrijorându-mă pe lângă ei

Azi, când copilul s-a trezit cu stări de greață, (din alea de nu poate merge la școală), iar bărbatul cu o tuse și o stare de epuizare (din aia de trebuie să cam zacă), m-a apucat așa un chef de a lua viața la mișto. Cum ce viață? Pe a mea, aia de mamă.

Aia de mamă și soție care nu știe ce supă bunuță să mai facă mai repede, ce sirop de ridiche neagră și suc de suflet să mai pună pe tavă, numai să nu sufere nimeni, să se facă toată lumea bine.

Azi am realizat că începe sezonul -itelor de tot felul. Laringite, faringite, bronșite și bronsiolite… Și mă trece un fior rece pe șira spinării, când mă gândesc că e abia la început. Și până prin mai… Nici nu vreau să mă gândesc.

Și știu cum, în sezonul ăsta, gripa, sau orice suferință ar avea vreo mamă, pălește de tot în comparație cu vreun strănut sau muc al copilului sau al bărbatului.

Și ziceți voi că nu e așa? 🙂

Poate v-ați întrebat și voi de ce. Că eu m-am întrebat. Și m-am apucat să scriu postarea asta, după ce am găsit și răspunsul. Care zice, țineți-vă bine, fix așa:

” Cercetătorii au descoperit că reprezentantele sexului feminin au de două ori mai multe celule albe în sânge, spre deosebire de bărbaţi, fapt care le face pe acestea să aibă un sistem imunitar mai puternic. Aşa că atunci când un bărbat simte nevoia să se întindă în pat încă de la primul strănut, acesta ar trebui crezut.

Rezultatele studiului, publicate în jurnalul medical Blood, au arătat că sistemul imunitar al femeilor este mult mai activ decât cel al bărbaţilor, indiferent de bacteriile care atacă organismul acestora. De altfel, această teorie se poate aplica nu doar în cazul gripei sau a răcelii, ci şi a altor boli.

Gripa bărbaţilor”, considerată o glumă, pare fi cât se poate de adevărată. Asta fiindcă resimt mai puternic simptomele oricărei boli decât femeile, deoarece sistemul lor imunitar nu funcţionează la aceaşi capacitate ca cel al femeilor”

Nah, ca să știți și voi de unde ni se trage 🙂 Cum s-a gândit ea, natura drăguța…

Așa că, știind ce ne așteaptă, nu pot să vă urez decât cea mai multă sănătate din lume și toate oaceanele de răbdare!


Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail.  Dacă te interesează imagini din viața noastră, te poți uita și pe Instagram. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

One thought on “E oficial! A început sezonul în care mamele nu au voie să răcească

 • 8 octombrie 2019 la 12:51
  Permalink

  Cunosc fiorul ALA pe sira spinarii…
  Si noi am avut debutul toamna asta…
  Si la aia cu „toate oaceanele de răbdare” – Amen, sister!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *