Atelierele Micul Florist, o activitate veselă și colorată pentru Săptămâna Altfel

Astăzi m-am gândit să vă prezint o idee minunată, plină de culoare, de parfum și mai ales de multă creativitate. Un atelier de creație florală pentru copii mici și mari.

Eu sunt o mare iubitoare de flori, de plante în general, Sophie la fel, așa că atelierul de creație florală pentru copii mi s-a părut absolut genial. Ioana, cea care a avut această idee minunată și care se ocupă personal de aceste ateliere, este o persoană pasionată, mamă a unei fetițe superbe și talentate, iar eu nu am putut rata ocazia să vă arăt ce lucruri frumoase face ea.

Săptămâna Școala Altfel este o ocazie pentru copii să învețe așa cum ar trebui să o facă tot timpul anului – experimentând, creând, jucându-se constructiv. Este unul din puținele momente în care au prilejul să se și distreze în timp ce învață. De aceea, este bine ca activitățile alese să fie și recreative – ieșiri la film, la muzee, la teatru, dar și de învățate practică.

În această categorie se încadrează și un tip de atelier inedit, dar extrem de iubit de copii, odată ce iau contact cu el – Atelierul Micul Florist. În cadrul lui, copiii se distrează, învață lucruri utile despre flori și, la final, creează cu mânuțele lor, un aranjament floral pentru mămici sau cui doresc să îl dăruiască.

La atelierul de creație florală, copiii au voie să se murdărească cu burete, cu mușchi și pământ. Nu vă speriați, primesc șervețele umede și uscate 🙂 .

micul_florist
Ei au șansa să simtă diferite texturi, să miroasă materiale vegetale și flori, să taie singuri (cu supraveghere), să aranjeze după propriul gust și, desigur, să facă curat la locul de muncă. Astfel, ei vor trece print toate etapele prin care trece un florist adevărat – documentare (află informații despre flori), pregătire, execuție și apoi eliberarea spațiului de lucru.

micul_florist2

Ce câștigă copiii în cadrul atelierului Micul Florist

– își însușesc noțiuni de bază despre flori – cum se oferă, ce semnificație au, cum le îngrijim.

– își exersează și își dezvoltă creativitatea. Copiii sunt încurajați să își exprime părerea despre flori, să propună modalități de aranjare și alăturare a culorilor și tipurilor de flori

– creează ceva cu propriile mâini – cei mici vor realiza singuri, sub îndrumarea floristului, un aranjament, pe care apoi îl vor lua acasă.

Atelierul de creație florală pentru copii durează o oră. Costul atelierului pornește de la 35 lei/copil și depinde de numărul de copii din clasă sau din școală/grădiniță. Acesta include toate materialele folosite si aranjamentul pe care copilul îl va lua acasă.

ateliere_creatie_florala

Detalii despre atelierele Micul Floist la:

http://magia-florilor.ro/ateliere-florale/scoli-si-gradinite/
Facebook.com/MagiaFlorilor
E-mail- ioana@magia-florilor.ro

Aranjamente florale, lumânări de botez

Și asta nu este tot, Ioana face niște aranjamente florale, lumânări de botez și buchete de mireasă absolut superbe, vă puteți convinge singure dacă le priviți. Pe mine una mă fac să mă simt mai bine numai când mă uit la ele, așa că aruncați o privire pe site http://magia-florilor.ro/ 🙂

magia_florilor2magia_florilor

magia_florilor1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *