Câtă înghețată îi dăm copilului și câtă mâncăm noi

Nu știu cum e în familiile voastre, dar noi suntem înnebuniți după înghețată. Mai ales vara. Și spun mai ales vara, nu doar vara, pentru că mâncăm și-n mijlocul iernii.

Dacă e să facem un top al deserturilor noastre preferate, ar fi pe primul loc detașat. Și dacă iarna mai sunt zile în care nu mâncăm înghețată, vara nu. Nici măcar una

Da, știu. Nu e recomandat să mănânci zilnic desert. Știu și că zahărul în exces nu e bun. Dar o să fiu sinceră. Eu mănânc ceva dulce aproape zilnic. Și copila mea la fel. Cred că de pe la 4, 5 ani. Și mi-am făcut procese de conștiință.

Dar pentru mine soluția nu a fost să excludem de tot desertul din alimentația noastră. Greșită sau nu decizia pe care am luat-o,  am hotărât că nu-i voi intrezice complet dulciurile. Asta pentru că nu-s deloc de acord cu măsurile astea radicale. În nicio privință. Și cum ar fi ca eu să mănânc înghețată și ei să-i interzic? Nope.

Ce am făcut, în schimb, a fost să-I explic de ce important să avem un echilibru, de ce nu e bun zahărul în exces, ce înseamnă exces, de ce trebuie să alegem produse cu cât mai puține chimicale și de ce chimicalele astea sunt rele.

Mică așa cum era când am început să-I spun lucrurile astea, să știți că a înțeles. De câte ori vrea ceva, și da, cel mai des vrea înghețată (pentru că asta vrea și mă-sa), îmi dă mai întâi să citesc eticheta. Să văd dacă are mult zahăr și multe chimicale.

Așadar, am căutat mereu să găsim variante cu mai puțin zahăr. Și, pe cât posibil, fără prea mulți aditivi. Si ele exista.

Două dintre cele mai ok variante pentru noi, dincolo de cateva feluri de inghetata din comert, a fost să facem înghețată acasă din diverse ingrediente, găsiți o rețetă delicioasa de inghetata cu ciocolata aici,  și aici alta, sau să facem brânzică înghețată Danonino.

(p) Brânzica înghețată nu are nici pe departe atât de mult zahăr precum alte înghețate din comerț și, în plus,  este bogată în calciu și vitamina D.  În plus, copila și-o poate face singură, ea o pune la congelator, ea și-o ia, e si asta o formă de independență. E o alegere pe care-o poate face și mi se pare important.

Și, pe lângă asta, e și amuzant, pentru că mai tot timpul ambalajele Danonino vin cu ceva idei educative. În vara asta au lingurițe termosensibile pentru înghețată, ale căror capete sunt animale care își schimbă culoarea.  Pe lângă faptul că i se pare amuzant felul în care își schimbă lingurița culoarea, pe ambalajul de carton sunt și infos despre animalele de pe lingurițe și felul în care ele se transformă în mod natural.

Am făcut și o demonstrație în video de mai jos, cu peripeții și grabă mare. Uitați-vă cu sunetul pornit dacă vreți să vă amuzați pe seama noastră, textul e doar pe alocuri și doar explicative 🙂

 

Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail.  Dacă te interesează imagini din viața noastră, te poți uita și pe Instagram. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *