Cum ne ajutăm copiii să învețe cu drag

Pentru că anul ăsta copila mea începe școala, nu există moment în care să nu mă gândesc la asta, să nu-mi fac griji, să nu-mi pun o sută de întrebări.  Am tot fost întrebată ce școală am ales pentru copil, dar eu vă mărturisesc sincer că niciodată nu am pus mare preț pe școală, mereu m-am gândit cu speranță la omul pe care-l voi găsi. Pentru că cred că de el depinde și de felul în care el reușește le insufle copiilor plăcerea de a învățat și nu presiunea de a învăța.

Cred că până la urmă la asta se rezumă totul. La felul în care copiii învață.

Și cred că știm cu toții că de departe cel mai bine copiii învață prin intermediul unor activități care le fac plăcere.

Am observat și nu o singură dată cât de repede prinde noțiuni (despre orice) atunci când ele fac parte dintr-un joc sau o activitate antrenantă.  Și, în zilele noastre, avem tehnologia. Da, vine cu multe pericole și riscuri, dar vine și cu lucruri bune. Și cred că putem să facem din ea aliata noastră.

Mă tot chinui de ceva vreme să-mi dau seama cum s-o învăț pe Sophie să recunoască literele dintr-un cuvânt ca să-l poată scrie. Asta pentru că știe literele, le poate scrie pe toate  (de tipar), dar nu reușește să-și dea seama foarte bine de literele care compun cuvântul. Am descoperit o soluție din întâmplare. Voia să vadă o poveste pe Youtube: Alice în Țara Minunilor. De obicei îi caut eu, de data asta însă am lăsat-o pe ea. Și da, spre surprinderea mea, cu puțin ajutor a scris numele poveștii. Muuult mai repede decât dacă am fi stat cu o foaie și-un creion în față.

(P) Deci, cum spuneam, cred ca putem să folosim totuși tehnologia în favoarea noastră. Vă povesteam aici că eu prima dată am folosit Shazam pe telefon la îndemul copilei. Atunci când cei de la Danonino au avut campania ”Pornește în aventura spațială”, unde puteai scana ambalajul și primeai informații despre spațiu, despre planete șamd. A fost mega încântată, acum când îmi spune cât de mult mă iubește îmi spune ”de-un infinit de ori până la Pluto și înapoi” 🙂

Nu știu dacă declarațiile noastre de dragoste se vor schimba, dar acum Dino are o altă campanie – Descoperă lumea marină. Principiul e același, scanezi cu Shazam magnețeii din pachete și Dino îți oferă informații despre lumea marină.

În total sunt 16 magneței diferiți, ce pot fi găsiți în pachetele de Danonino, iar în momentul în care fiecare dintre ei este scanat cu Shazam, simpaticul Dino oferă informații, pe înțelesul copiilor, despre vietățile marine ilustrate pe magnețel. Cu fiecare poveste spusă de Dino, curiozitatea devine și mai mare J  Pentru noi n-a fost doar un prilej să învețe copila lucruri noi și interesante despre viața marină,  despre cum trăiesc și cum se hrănesc viețuitoarele, despre protejarea oceanelor și a mediului, ci recunosc, așa am mai aflat și eu lucruri pe care nu le știam.

dino

Concurs – Câștigă o excursie la acvariul din Lisabona

Mai mult, de data asta au și un concurs, dacă cumperi două pachete de Danonino, poți înregistra bonul pehttp://promotie.danonino.ro/ și poți câștiga o excursie la la acvariul din Lisabona.

Habar n-am ce șanse avem noi să câștigăm, eu n-am câștigat în viața mea nimic fără foarte multă muncă. Nici măcar la lozurile în plic cea mai mică valoare, aia de-un leu, cât era lozul.

Dar pentru mine e un mare câștig faptul că Sophie învață lucruri. Da, eu consider că dacă tehnologia ne poate ajuta să-i determinăm să învețe lucruri cu drag, e bine să profităm de ea. Oricum copiii noștri s-au născut în era asta, oricum viața lor nu va fi fără tehnologie, măcar să luăm ce-i bun din ea.

Și la planul ăsta rămân și după ce va începe școala, am de gând să recurg la orice activitate îi place pentru a reuși să nu vadă doar presiune în a învăța, ci și o plăcere. Nu-i ușor, sunt convinsă, și vă spun sincer că mi-e și-un pic groază, am un milion de emoții. Dar sper din inimă că măcar în mare parte vom reuși. Cu gândul ăsta plec la drum, ce-o mai fi, voi povesti 🙂

Vă las aici un mic video cu joaca noastră. Cu ocazia asta am descoperit uimită că știe ce înseamnă ”omnivor” 🙂

 

 

Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *