Voi cum vă pregătiți de școală, anul ăsta?

Vorbeam zilele astea cu o prietenă și mă întreba dacă am cumpărat ceva pentru început de școală. Am rămas un pic blocată. În primul rând că nu știu când a trecut vara asta. Și-n al doilea rând, pentru că este atât de multă incertitudine în privința acestui început de an școlar. 

Nu știu dacă merge copilul la școală sau stă acasă. Mie una nu mi-e clar deloc ce va fi și cum ne vom descurca, nu știu cui îi este. 

Nu pot să zic că anul trecut am făcut foarte multe cumpărături înainte de începutul anului școlar. Asta pentru că Sophie intra în clasa pregătitoare și nu prea îmi era clar ce va avea nevoie. Așa că am luat strictul necesar și restul după începerea școlii, exact ce ne-a spus învățătoarea că vom avea nevoie. Și m-am felicitat pentru alegerea de a proceda așa, sigur aș fi luat multe lucruri inutile.

Ce cumpăr anul ăsta? Mi-e și mai greu să spun. Sophie își dorește un ghiozdan nou, de copil mai mare. Penarul de anul trecut s-a rupt. Și nu uit că am înghițit în sec atunci când i l-am cumpărat, a fost destul de scump. Pentru bugetul nostru, adică. Dar ea l-a vrut foarte tare fix pe ăla.

Cu siguranță va avea nevoie de caiete, creioane negre și colorate, radiere, ascuțitoare, și, probabil, stilou. Nu mai știu, sinceră să fiu, cu ce mai scriu copiii în clasa I, în zilele noastre. 

Plus ceva hăinuțe, că i-au cam rămas mici toate și nu am mai cumpărat îmbrăcăminte în ultima vreme. De luni bune deja. 

Mi-aș dori să poată copiii merge la școală în siguranță. Să se poată întâlni cu colegii lor și cu învățătoarea, să aibă parte de interacțiunea de care au atât de multă nevoie. Să nu mai stea în fața monitoarelor cu orele. Greu cu toate. Și simt că e foarte apăsătoarea situația.

Un lucru este cert, nu am de gând să cheltui prea mulți bani pentru acest an școlar. Și soluția pentru asta este să găsesc acele câteva lucruri de care va avea nevoie la prețuri rezonabile și chiar mici. Pepco, de exemplu, a fost și este pentru noi o alternativă mereu la îndemână. 

La Pepco am găsit mereu hăinuțe simpatice, din materiale ok, la prețuri mai mult decât decente. La fel și rechizite și materiale pentru craft. 

Și, ca o paranteză, niciodată nu plec de acolo fără să iau ceva pentru casă și pentru pisică. Doamne, mereu îmi trebuie ceva, mereu e ceva prea drăguț ca să rezist 🙂

Dacă aveți nevoie de inspirație, înainte să mergeți în magazinele fizice, puteți arunca o privire pe broșurile celor de la Pepco, aici. Știu sigur că nu vă veți limita doar la ce găsiți în broșură, eu una niciodată nu reușesc asta. Doar ziceam să vă faceți o idee. 

Voi cum vedeți acest început de an școlar? Ce simțiți în privința lui? 

_________________________________________________

Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail.  Dacă te interesează imagini din viața noastră, te poți uita și pe Instagram. Te mai aștept. Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *