duminică, octombrie 6, 2024
DesertMic dejun și gustăriRecomandRețete

Cereale cu fructe. Rețete delicioase pentru bebeluși

Pe la începutul diversificării, când lista alimentelor permise era destul de redusă, am dat poate unul dintre cele mai grele teste de imaginație. Ce să-i fac de mâncare copilului, să fie și gustos, și sănătos, dar și variat, nu mereu aceleași combinații.  Nu de puține ori adormeam seara cu gândul la ce oi mai face de mâncare a doua zi pentru mogâldeață. Să fie proaspăt și bun, nu de alta, dar dacă nu era și bun făceam degeaba. Acum, îmi place mie să cred că am trecut cu brio testele astea, am un copil mai degrabă mâncăcios decât mofturos. Așa că eforturile mele (deloc de neglijat) de a-i varia cât de mult mâncarea nu au fost în zadar.

De curând am primit o provocare din partea Aptamil să realizez o rețetă pe bază de cereale, sănătoasă și delicioasă. Și cu ocazia asta mi-am amintit combinațiile preferate ale Sophiei, așa că în loc de o rețetă am realizat două, una care se poate da după șase luni, una după 8 luni. Desigur, fructele din ele pot varia, în funcție de sezon, căci este cel mai bine să ne bucurăm de fructe atunci când este vremea lor, dar și de vârsta copilului și alimentele care sunt permise acelei vârste.

Cereale cu brânzică, banană și măr copt – după șase luni

Ingrediente:

  • 3-4 lingurițe de cereale potrivite vârstei preparate conform instrucțiunilor
  • Un măr
  • O jumătate de banană
  • 2 linguri de brânzică făcută în casă

aptamil11

Mod de preparare:

Punem mărul la copt, de preferat într-un vas mic ca să nu risipim sucul natural ce dă dulceață rețetei. Desigur, putem folosi și mărul crud, dat prin răzătoare specială pentru fructe, este indicat așa dacă micuțul are probleme cu constipația.

aptamil10

Îndepărtăm coaja mărului și folosim doar miezul pe care îl pisăm cu furculița și sucul rămas. Tot cu furculița pisăm bine și banana, pe care, desigur o păstrăm crudă pentru a ne bucura de toți nutrienții ei. Amestecăm fructele cu brânzica și cu cerealele gata preparate și numaidecât avem o gustare sau un mic dejun delicios pentru un bebe pofticios. Și sunt sigură că e și pe placul unui bebe mofturos :).

aptamil9

Budincă de cereale cu brânzică și cireșe – după 8 luni

Cireșele au o mulțime de nutrienți, conțin vitamina A, C și K, folați, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fibre. Pe lângă acestea mai conțin un puternic antioxidant care ajută la absorbția vitaminei C, despre care știm cu toții că are un rol semnificativ în dezvoltarea sistemului imunitar. Așa că nu sunt doar gustoase și frumoase, ci și sănătoase. Unele dintre fructele noastre preferate. Ele pot fi consumate crude de la 8 luni, dar și în diverse preparate. Budinca aceasta este unul dintre ele.

aptamil

Ingrediente:

  • 7-8 lingurițe de cereale potrivite vârstei preparate conform instrucțiunilor
  • 5 linguri de brânzică făcută în casă
  • Un gălbenuș de ou
  • 6-7 cireșe coapte bine
  • O jumătate de banană

aptamil

Mod de preparare:

Cireșele bine spălate și curățate de sâmburi se toacă mai mărunt pentru a evita riscul de înec. Banana o pisăm și pe ea cu furculița, cât de mărunt considerăm de cuviință. Cerealele Aptamil nu au deloc zahăr adăugat, așa că banana este un ușor plus de dulce natural.

Amestecăm fructele cu cerealele, brânzica și gălbenușul de ou. Le putem pune în forme de brioșe pentru un aspect mai plăcut sau în orice formă avem la îndemână, unsă cu puțin unt.

Le băgăm la cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15-20 de minute. Apoi le scoatem și le lăsăm să se răcească. Budinca este un deliciu, mereu făceam mai multă, pentru că nu mânca numai Sophie din ea, mâncam și noi 🙂

aptamil8

Această rețetă poate fi făcută și cu căpșune și se poate adăuga albușul de ou pentru o consitență mai fermă după vârsta de un an. Tot după vârsta de un an putem adăuga și puțină miere în compoziție.

Și pentru că în ambele rețete am folosit brânzica făcută de mine în casă, să vă spun și cum am făcut-o. Se poate folosi folosi formula de lapte, lapte de vacă sau de capră. Dacă folosim lapte praf îl preparăm înainte de a-l pune la fiert. La 500 de ml de lapte se pune sucul de la jumătate de lămâie mică în momentul în care dă în clocot și se va forma brânzica. Scurgem zerul și este gata de mâncat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *