Ficăței înăbușiți, cu avocado. Sau ce gătesc când n-am timp și chef

Cu timpul clar stau prost, mereu. Dar gătitul îmi place, e o terapie pentru mine. Câteodată însă, pur și simplu n-am chef. Și cum nu prea contează cheful meu, pentru că mâncare pe masă trebuie să fie, am câteva rețete pentru momentele astea, după care încropesc ceva de mâncare numaidecât. Fără bătăi de cap.

Am weekenduri în care stau cu orele în bucătărie și fac tot felul de minunății și gătesc cu Sophie,  dar am și weekenduri în care prefer să mă bucur altfel de timpul liber, afară, la soare, cât mai e încă vreme frumoasă. Ca acum.

La noi ficățeii mereu au succes, cam în orice formă, inclusiv atunci când îi fac pate.  Așa că au fost varianta perfectă. Și am pus lângă ei ce și-a dorit fiecare, adică guacamole și piure.

Cum am făcut ficățeii:

  • 500 de grame de ficat de curcan (sau de care o fi)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml de vin (sau apă). Roșu e mai bun, eu n-am avut decât alb.
  • sare după gust

Ce am mai folosit:

2 avocado, 3 roșii, 3 fire de ceapă, pcâteva fire de pătrunjel pentru guacamole. Cartofi, unt, iaurt pentru piure.

Mai întâi am pus cartofii la fiert pentru piure.

Am tocat mărunt usturoiul și l-am pus în tigaie cu untul, peste am pus ficățeii, vinul și-un praf de sare. Vinul se poate foarte bine înlocui și cu apă, dar eu zic că ies mai gustoși ficățeii așa. Oricum, gătit vinul își pierde alcoolul și sulfiții, rămâne doar gustul din el. Și asta a fost tot, au fost gata numaidecât. Când a scăzut vinul am oprit focul, erau gata.

Într-un castron am pus miezul de avocado, l-am pisat cu furculița, peste el am pus ceapa, roșiile, pătrunjelul și puțină sare. Ah, și puțin suc de la o lămâie. Și gata și guacamole, mi-era o poftă nebună.

Am pisat repede și cartofii, am pus untul și iaurtul peste și gata și el. Nu se putea fără, Sophie a vrut musai piure.

dsc_0049

guacamole

Și uite așa am satisfăcut toate poftele, inclusiv pe a mea, aceea de a nu sta prea mult în bucătărie. Mâncare, zic eu sănătoasă,  gustoasă, pe placul tuturor și, cel mai important,  ceva timp rămas.

Voi ce gătiți când n-aveți timp și chef? Nu mi-ar mai strica niște idei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *