Mix de legume umplute cu carne de curcan… și timp de calitate în trei

Nu știu la voi cum e, dar eu petrec ore bune în bucătărie. Nu de puține ori s-a întâmplat ca în weekend eu să stau la cratiță și Sophie să meargă la plimbare și la joacă doar cu ta-su, spre dezamăgirea ei, dar și a mea. De multe ori am preferat să mâncăm în oraș, deși mogâldeața nu prea agreează mâncarea de la restaurant, numai ca să ne putem bucura și noi de timp în trei.

În weekendul ăsta însă am făcut o descoperire. Cam târziu, aș zice, dar sunt tare încântată. Un slow cooker Crock-Pot. Am auzit de el, dar mereu mi-am zis – da, sigur, încă un aparat pe care îl depozitez prin dulap, mai am vreo trei chestii pe care nu le folosesc, ba că nu am timp, ba că se spală greu, ba că se montează/demontează greu.

Ei, se pare ca m-am înșelat și mi-e tare ciudă că abia acum l-am încercat. E o minune. Și când spun asta poate aș începe cu faptul că mâncarea gătită își păstrează nutrienții pentru că e făcută la temperatură joasă, poate și cu faptul că gustul e divin la final fără niciun fel de prăjeală și alte asemenea, poate și cu faptul că textura legumelor rămâne neschimbată, iar carnea e incredibil de fragedă. Dar nu, voi începe cu de departe cel mai important lucru pentru mine. Timpul! Asta a fost unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat un slow cooker până acum. Păi cum să stau 5-6 ore după o mâncare pe care o fac în vreo 2 de regulă? Glumești!? Ei bine, culmea, acest slow cooker Crock-Pot salvează timp prețios. Pui în el ingredientele, pleci cu copilul la joacă, la muncă sau oriunde ai treabă și când ajungi acasă mâncarea e gata, caldă și delicioasă.

Păi cum să pleci să lași mâncarea într-un aparat electric aflat în priză, ai fi poate înclinat să întrebi. Păi cam la fel cum lași mâncarea și în frigider, doar că acolo o lași la rece, aici la cald și o găsești gata gătită. Nu, nu se arde, ba chiar e mai gustoasă dacă se gătește o idee mai mult. Am testat. Și, în plus consumă foarte puțin, cam cât un bec.

După ce am intrat în posesia Crock Pot-ului am zis să caut rețete, să văd cum și ce se face cu el. M-am uitat pe site-ul lor la rețete (le puteți vedea și voi aici – http://www.crockpot-romania.ro/retete ) și mi-am dat seama că poți face orice îți poftește inima, nu trebuie să fii cine știe ce mare bucătar. Așa că am făcut după pofta inimii și în funcție de ce aveam în casă un mix de legume umplute cu carne de curcan. Bine, se poate  și cu pui, dar cum am spus, am folosit ce aveam.

Ingrediente:

 • 300 g carne curcan
 • 2 roșii
 • 2 ardei
 • 2 dovlecei
 • 1 cartof dulce
 • 1 ceapă
 • 2 linguri orez
 • 1 ou
 • 200 ml suc de roșii
 • Mărar, pătrunjel
 • Cimbru
 • Sare, piper.

Mod de preparare:

Scoatem miezul legumelor. Eu am folosit o ustensilă specială, dar se poate face asta cu ușurință și cu ajutorul unei lingurițe. Se adaugă sare și piper peste carne. Cu sarea și piperul eu o las mai ușor, nu-i dau mâncare prea condimentată Sophiei, dar fiecare după gust. Se toacă verdeața și ceapa. Orezul, oul, ceapa, mărarul, pătrunjelul, cimbrul se adaugă peste carne și se amestecă toate ingredientele. Se umple fiecare legumă cu amestecul de carne. Se așaza legumele umplute în vasul Crock Pot-ului. Se adaugă sucul de roșii. Apoi se completează cu apă cât jumătate din înălțimea legumelor sau chiar mai puțin. Nu este nevoie de prea mult lichid pentru că la slow cooker alimentele își lasă propriul suc, la final va fi mai mult lichid decât am pus inițial.

Se pune capacul deasupra vasului și se setează pe treapta înaltă/High. Se lasă la gătit timp de 5 ore la treapta înaltă. Așa că a fost la fix pentru o zi de weekend. Am pus mâncarea în Crock-Pot, am plecat cu toții în parc, ne-am bucurat de vremea frumoasă din plin.

După cinci ore, când ne-am întors acasă epuizați și înfometați, legumele erau numai bune de mâncat. Ni s-au topit în gură, nici nu a mai fost nevoie să i le mai fărâmițez cu furculița Sophiei, așa cum fac de obicei. Și atunci m-am gândit că dacă aș mai fi avut încă unul, aș fi putut pune și de-un desert 🙂

(P) Eu mi l-am luat de aici – http://goo.gl/JHTS1h – și am văzut ca au și promoții cu reduceri de până la 35%.

Și aici un video, să vedeți exact cum am făcut:

2 comentarii la „Mix de legume umplute cu carne de curcan… și timp de calitate în trei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *