Donează rechizite copiilor care nu și le pot permite

27,8% dintre copiii români nu merg la școală, cu 7% mai mult față de media europeană și cu 10% mai mult decât în urmă cu doi ani. Principala cauză a abandonul școlar este sărăcia. Mulți copii se rușinează să meargă la școală fără ghiozdane și rechizite.

Tocmai pentru că așa stau lucrurile, și e tare trist și revoltător în același timp,  puteți să donați și voi rechizite pentru copiii fără posibilități. Vă puteți implica și propriii copiii, le puteți explica faptul că sunt mulți copiii care nu au aceste lucruri și au mare nevoie de ele.  Chiar dacă sunt micuți am convingerea că înțeleg mai mult decât credem noi.

”Penarul cu vise și bucurii” este o campanie în cadrul căreia puteți dona rechizite

În perioada 1-8 septembrie 2016, Gabriela Maalouf, consilier dezvoltare personală și expert programare neurolingvistică la Atelierul de Parenting Familie Implinita, desfășoară împreună cu Billa Romania și Carrefour Romania, campania umanitară Penarul cu Vise si Bucurii, cu obiectivul de a strânge și de a dărui rechizite noi la începutul anului școlar pentru copiii de la SOS Satele Copiilor Romania.

Cum puteți contribui

Dacă doriți să sprijiniți campania, puteți dona rechizite nou-achiziționate la centrul de colectare deschis în satul SOS din București, Calea Floreasca 165, în săptămâna 4-8 septembrie, între orele 10:00-17:00.

Ce se întâmplă cu donațiile

Pe data de 9 septembrie, rechizitele noi donate de comunitate vor ajunge împreună cu rechizitele donate de sponsorii campaniei Billa Romania și Carrefour România la centrul SOS Satele Copiilor România din București, în cadrul unui eveniment cu ateliere practice pe teme de educație și dezvoltare personală susținut de Gabriela Maalouf pentru copii.

Evenimentul va avea loc vineri, 9 septembrie, orele 10-13, la sediul SOS. Programul va fi urmatorul:

10:00-10:30 Deschidere eveniment. Discursuri: reprezentanți SOS Satele Copiilor, reprezentant Carrefour și Gabriela Maalouf.

10:30-11:15 Atelier practic pregătire Pachețele sănătoase pentru școală – cu mamele SOS, susținut de Dr. Ruxandra Constantina

11:15-11:50 Atelier de origami- Construim avioane de hârtie, construim vise – copii clasele 3-4. Copiii scriu pe avioane cele mai frumoase vise și le lansează în aer, atelier susținut de Gabriela Maalouf

11:45-12:25 Atelier de dezvoltare personală. Discutii libere despre educație, motivație și perspective cu elevii claselor 7-8, Atelier susținut de Gabriela Maalouf

12:30–13:00 Se împart rechizitele și se mai punctează mesajele Campaniei de An Școlar SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor România derulează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale).

sos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *