Pen-pal: O idee care m-a cucerit

Vreau să vă povestesc despre o idee care pe mine m-a cucerit din start.

Îmi amintesc cu drag că, pe vremea când eram eu copilă și chiar adolescentă, scriam scrisori. De mână, trimise prin poștă. Le scriam bunicilor mei, le scriam prietenilor mei care locuiau în satul copilăriei mele, i-am scris primului meu iubit (probabil e mult spus) pe care l-am întâlnit în tabără, în școala generală. Puneam în acele rânduri toată emoția și tot dorul și așteptam cu mare, mare nerăbdare să primesc răspuns.

Astăzi, copiii noștri se nasc direct cu tableta în mână, însă am convingerea că multora dintre ei le-ar plăcea ideea de a avea un prieten în țara asta sau în lumea largă cu care să corespondeze.

#PrieteniPrinCorespondență

Mihai Dragomirescu de la UrbanKID.ro  a venit cu geniala idee de a relua acest obicei minunat și de a-l pune în practică pentru copiii noștri. Și, de ce nu, chiar și pentru noi, adulții.

El a pus la cale un proiect tare drăguț – #PrieteniPrinCorespondență-  la care poate participa oricine. Dacă voi sau copilul vostru vreți să corespondați cu cineva din țară sau din străinătate, alegeți criteriile pe care vreți să le îndeplinească persoana cu care corespondați și, începând cu 13 decembrie vă puteți pune pe scris. Apoi așteptați cu emoție răspunsul prietenului vostru

Eu văd numai lucruri frumoase în ideea asta. Copiii noștri învață să comunice, își exersează scrisul, se bucură să primească o scrisoare de la un alt copil, le dezvoltă creativitatea și imaginația și, nu în ultimul rând, își fac prieteni.

Sophie știe decocamdată să-și scrie doar inițialele numelui, dar ideea i-a plăcut tare mult. E tare încântată de scrisori de când i-a ”scris” lui Moș Crăciun ce să-i aducă. ”Scrisoarea” ei o puteți vedea AICI

Mai multe detalii despre protect găsiți – AICI-.   Dacă vi se pare și vouă o idee bună, aveți formularul mai jos:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *