vineri, martie 29, 2024
Mic dejun și gustăriRețete

Omletă cu legume din plin

Rețetă- după un an

Omleta și guacamole (reteta aici) mi se par cele mai gustoase și mai rapide variante de mic dejun. Și sunt tare încântată de ele, mai ales pentru că Mogâldeața mea nu le refuză niciodată.

Și cum toamna sunt o mulțime de legume, prefer să profit de ele în anotimpul lor. Omleta cu legume mi se pare varianta ideală de a-i da Mogâldeței o mulțime de vitamine în stare naturală.

Această rețetă o fac pentru fetiță de la vârsta de 1 an și două luni, de când a început să mestece cât de cât. Până atunci nu mânca decât pasat. Și oricum, înainte de un an, nu este recomandat să le dăm copiilor albuș de ou.

Ingrediente( pentru doi adulți și un omuleț):

  • 3 fire de ceapă verde
  • 2 ardei gogoșari potriviți ca mărime
  • 2 roșii potrivite, bine coapte
  • 1 legătură de mărar
  • 50-100 de grame de brânză telemea (mai puțin sărată prefer eu)
  • 6 ouă

Dacă nu vă grăbiți și țineți foarte mult la aspect, puteți face câte o omletă pentru fiecare membru al familiei. Eu, pentru că sunt veșnic pe fugă, pun în tigaie pentru toți trei o singură dată.

Dau brânza pe răzătoare și toc mărarul. Toc ardeii, ceapa și roșiile (roșiile le scurg de suc). Într-o tigaie pun o linguriță de ulei de măsline (sau unt) și o lingură de apă. Pun legumele și le las două minute. În timpul ăsta bat ouăle și pun în ele brânza și mărarul. Pe acestea le torn peste legume. Las să se facă pe o parte și apoi întorc. Desigur, pentru că fac din șase ouă, nu îmi iese omleta într-o formă perfectă, ba dimpotrivă. Oricum, arată bine, pentru că este colorată. Și e și foarte gustoasă.

Vezi și: Omletă cu spanac și brânză

omleta_legume

One thought on “Omletă cu legume din plin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *