Legea vaccinării obligatorii, și mai aproape de votul final

Știu că am deja câteva zile de când scriu numai despre cât de indignată sunt, dar voi continua și astăzi. Pentru că nu pot altfel, pentru că nu mai suport deloc ignoranța autorităților și nici faptul că ne consideră dobitoci. Aseară, după ce m-am întors de la protestul față de violența asupra copiilor, pe care l-am tot promovat în presă, pe blog, pe Facebook, și la care au venit câteva zeci (maxim 30) de mame sau familii întregi cu copii și care au toată mulțumirea și admirația mea, mi-au picat ochii pe o știre. Legea vaccinării obligatorii a intrat în dezbatere publică.  Inepția asta nu este nouă, am mai scris aici despre ea, credeam însă că s-a renunțat. Ei bine nu!

Mi-am exprimat opinia despre lege în articolul spre care am pus link mai sus, dar o să mă repet. Eu personal am ales să-mi vaccinez copilul. Am citit argumentele pro și contra și noi am decis să o vaccinăm, deci eu una susțin vaccinarea. Cu toate astea nu sunt de acord nici în ruptul capului cu vaccinarea obligatorie. Și ce mă irită cu adevărat sunt prevederile legii pentru părinții care refuză să-și vaccineze copilul. O s-o citez pe o madamă, director în Ministerul Sănătății, căci ministerul este inițiatorul legii.

”Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță”, a spus Amalia Șerban la Digi24.

În cazul în care nu vă este foarte clar ce spune, o să spun eu mai pe românește. Părinții care refuză din diverse motive să-și vaccineze copilul vor fi nevoiți să dea explicații în fața unei comisii. Apoi, dacă nici după ce vor fi făcuți cu ou și cu oțet în comisie, tot nu vor accepta vaccinul se aplică legea Protecției Copilului. Cum ce prevede legea asta? Este legea care ar fi trebuit să o bage pe directoarea de la grădinița din Cotroceni la închisoare. Adică legea care spune că adultul care supune copilul la rele tratamente de natură să-i afecteze dezvoltarea fizică și/sau psihică a micuțului merge la închisoare între 3 și 7 ani.

Deci ca să ne fie clar. Judecătorul a considerat că imaginile în care niște copiii erau trași de păr, bătuți, târâți nu au fost probe suficiente și nu au reprezentat rele tratamente de natură să le afecteze dezvoltarea copiilor acelora. Ioana Neagu este în libertate (am scris aici pe larg despre asta). Dar părinții care refuză să-și vaccineze copiii sunt pasibili de închisoare, pentru că lipsa vaccinului îi afectează cu mult mai rău pe copii decât traumele la care au fost supuși micuții de la grădinița Cotroceni.

Da, domnule, sunt două chestii complet diferite, de ce să facem astfel de alăturări, combinăm lapte cu prune și ne deranjăm la stomac!? Ei bine, eu cred că legătura este una foarte mare și dacă nu o vedem suntem puțin deranjați, dar nu la stomac, ceva mai sus. Bătaia de joc din partea autorităților la adresa părinților, la adresa drepturilor copilului mi se pare evidentă în ambele cazuri.  Dacă vi se pare că bat câmpii, vă rog insistent să mă contraziceți, cu argumente, și să-mi băgați mințile în cap. Nu de alta, dar simt că îmi ies din minți, zău!

6 thoughts on “Legea vaccinării obligatorii, și mai aproape de votul final

 • 9 aprilie 2016 at 22:03
  Permalink

  Eventual da și niste amenzi pentru nevaccinare…
  E ceva de speriat cum încearcă ei să ne „educe”.

  Reply
 • 11 aprilie 2016 at 14:07
  Permalink

  Ba ar trebui sa fie obligatorie, dar sanctiunile sa apara in momentul in care copilul a „luat” virusul pentru care parintii nu au vrut sa il vaccineze. De exemplu: nu ii faci vaccin pentru varicela, copilul face varicela, te duci cu el la spital; atunci statul nu plateste nimic pentru tine/copil pentru ca el a vrut sa-ti dea vaccin, dar tu ai refuzat si atunci suporti consecintele.
  Problema apare atunci cand virusul infecteaza un copil nevaccinat, pentru poate sa muteze si sa apara o versiune a virusului pentru care nu avem tratament si pentru care nu e vaccin si atunci vor fi infectati si copiii vaccinati, ceea ce e destul de trist.
  Nu cred ca i-ar placea nimanui sa aiba copilul intr-o comunitate in care alti copii nu sunt vaccinati. Stiti cat de periculos e un virus salbatic? Inainte sa aruncam cu pietre ar trebui sa ne documentam putin; si da, si statul ar trebui sa ne dea mai multe informatii nu doar sa ne puna in fata faptului. Sunt convinsa ca multi sunt revoltati doar pentru ca statul ii obliga sa faca ceva fara prea multe explicatii. Poate de-asta nici nu isi vaccineaza copilul. Sunt curioasa: cati dintre cei care citesc articolul asta stiu cum functioneaza vaccinul de fapt si ce se gaseste in „seringa magica”?

  Reply
  • 11 aprilie 2016 at 15:27
   Permalink

   Am mai spus și mă repet. Nu pot să fiu de acord cu obligativitatea, deși sunt de acord cu argumentele tale, atât timp cât vaccinările se fac la ca oi. În turmă. Copiii sunt consultați ochiometric înainte de un vaccin, nu există analize care să i se facă fiecărui copil pentru a se descoperi eventuale predispoziții. Riscurile sunt cântărite la grămadă și luate ca atare. Ce dacă există riscuri pentru 1%? Dar 1% dintr-un milion de copii (atât cât era ultima statisctică pe care am văzut-o eu, copii între 0 și 4 ani) înseamnă 10.000 de copii. Lor ce le spui? Ghinion! Sunteți mai slabi, supraviețuiește cel mai puternic? Poate tu sau dacă nu tu, alții cu siguranță ar zice. Da, asta e legea supraviețurii pe lumea asta. Și susțin asta din convingerea bazată pe nimic că printre cei 10.000 nu se numără și copiii lor. Iar 1% e o minimalizare.

   Reply
  • 19 aprilie 2016 at 1:53
   Permalink

   In primul rand citez o prietena un raspunsul ei „dragut” :
   ” De acord cu „cei care refuza vaccinarea si se imbolnavesc sa plateasca tratamentul daca se imbolnavesc de boala respectiva.”
   DACA se adauga si urmatoarele:
   – persoanele vatamate de vaccinare primesc fonduri care sa compenseze SI tratamentele pe parcursul vietii dar si veniturile pe care nu vor ajunge sa le produca, devenind asistati pe tot parcursul vietii, la salariul MEDIU pe economie.
   – fondurile de compensare sunt asigurate prin taxa suplimentara pe veniturile persoanelor ce aleg vaccinarea, producatorii de medicamente si medicii care au vaccinat.
   – cei care consuma alcool / tutun / zahar sa nu beneficieze de asistenta medicala gratuita pentru bolile produse de consumul de alcool / tutun / zahar. ”

   In al doilea rand, nu stiu daca stiti dar … o persoana vaccinata contra varicelei raspandeste virusul o perioada mai lunga decat „un nevaccinat infectat” ce face boala in mod natural. Gasiti informatia in prospect. Ceea ce nu este scris in prospect in se vede in studii: de cand se vaccineaza contra varicelei a crescut incidenta unei alte boli ( zona zoster).

   In al treilea rand … ma indoiesc ca stiti ce se gaseste in „seringa magica”, pentru simplul motiv ca nici autoritatile nu stiu. Companiile producatoare NU sunt obligate sa declare intregul continut ci doar anumite componente. Ca asa e legea 😀 La o mica analiza recenta facuta In Franta ( sper sa nu ma insel) rezultatele au fost uluitoare si pentru medici. De la plumb, zirconiu ( un pic radioactiv) si alte balarii … siringa aia este extrem de bogata. ( http://www.lamontagne.fr/auvergne/actualite/2016/04/05/lexpertise-qui-accuse-le-meningitec_11857138.html )

   In al patrulea rand … statul nu are ce informatii sa va dea pentru ca statul este … o notiune abstracta. Institutiile statului iar nu pot sa va dea informatii reale pentru ca nu le au; desi in aprilie 2015 OMS a recomandat ca toate rezultatele din toate studiile legate de medicamente, vaccinuri si dispozitive medicale sa fie facute publice .. nimeni nu s-a sinchisit. Intre timp UE a votat niste „directive” dragalase si nu se va mai afla nici macar cat se stie acum. Nu stiu nici medicii pentru ca nu-i invata nimeni si buba nu-i doar la noi ci si in alte tari. Un medic francez a avut surpriza sa constate ca 10-11 confrati nu sunt in stare sa recunoasca reactiile adverse post-vaccinare si l-au luat si peste picior cand el le-a spus sa ia legatura cu centru de farmacovigilenta pentru ca cei de acolo au spus ca-i o problema postvaccin. In plus in Romania orice medic deschide gura legat de vaccinuri risca sa-si piarda licenta pentru ca nu stiinta „face legea” ci politica.

   In al cincilea rand …. esenta articolului este despre DREPTURI si riscul ca parintii sa piarda un drept esential: cel de a decide pentru un tratament ce va fi aplicat copilului propriu si personal.
   Aveti idee ce inseamna pierderea acestui drept? Este simplu: vor face screening-uri diverse – de exemplu pentru colesterol la copii (incepand cu 9-10 ani) si cei gasiti cu valori mari vor fi trecuti pe statini …. chiar daca nu exista studii legate de siguranta administrarii statinilor la copii. Efectele respectivelor medicamente sunt horor. Cine nu se va tine de tratamentul prescris de medic …. bye bye asistenta medicala pentru BCV … desi este mult mai normal sa le reduci dulciurile, sa ai grija de copii, sa doarma si sa se joace in aer liber si sigur colesterolul se va micsora. Dar nu asta va fi optiunea ci statinii; contractele sunt in stand-by. Va fi screening pentru autism si diverse altele. Cine nu va urma tratamentele asa cum sunt ele prescrise va avea probleme cu asigurarea medicala. Cred ca ar fi indicat sa cititi „Strategia nationala de sanatate” … este o lectura interesanta.

   :)

   Reply
  • 9 mai 2016 at 8:06
   Permalink

   Cum adică?Copilul meu să riste niste efecte adverse,pentru binele altora?

   Reply
  • 1 octombrie 2016 at 13:58
   Permalink

   cred ca tu ar trebui sa te documentezi ,din surse reale si cu dovezi atestate,nu sa vorbesti din ce iti spun tie doctori sau ce auzi la televizor.O alta forma a varicelei ,despre ce vorbesti?tu crezi tot ce auzi?acestea sunt minciuni nascute sa te sperie ,si sa iti vaccinezi copilul.Daca vrei cu adevarat sa te informezi urmareste filmuletul de pe youtube”noi nu vaccinam” sau „liniste, se vaccineaza”

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *