Mazăre cu pui, singura mâncare pe care o cere Mogâldeața

Mazărea este mâncare preferată a Mogâldeței mele. Este singurul fel de mâncare pe care ea îl cere. Dacă ar fi după ea, am mânca numai mazăre.

-Mami, ce vrei să facem de mâncare?
-Maiăle, mami. Maiăle, da?
Așa răspunde de fiecare dată când eu o întreb ce vrea să gătesc. Așa că nu o întreb decât atunci când am de gând să fac mazăre, altfel va fi dezamăgită că nu fac ce vrea ea.

Este o mâncare pe care o fac foarte repede, așa că nu mi-e greu să i-o fac des.

Folosesc așa:

  • carne de pui sau de găină
  • 2 morcovi măricei
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 un borcan de mazăre de 600 de g sau mazăre congelată. Bineînțeles, când e sezonul, o prefer pe cea proaspătă.
  • 300 de ml suc de roșii de la bunica mea sau o cutie de roșii cuburi de la magazin
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare.

Dacă am carne de găină de curte o fierb bine înainte, dacă este pui de cumpărat nu mai este cazul. Toc ceapa și o înăbuș cu puțin ulei de măsline și apă. Apoi adaug și carnea, puțină sare și mai pun puțină apă. Apoi adaug morcovii tocați mărunt și cartofii cubulețe. Dacă mazărea este proaspătă sau congelată o pun și pe ea, dacă folosesc la borcan o pun la sfârșit. Când cartofii sunt fierți adaug și sucul de roșii. Apoi mazărea, dacă este din borcan.  Mai las cam cinci minute la fiert, potrivesc de sare și pun verdeața. Și asta este tot.

Eu pun cartofi în mâncarea de mazăre, pentru că niciodată nu pun făină în mâncare. Și pentru ca mâncarea să iasă mai legată, în timp ce adaug celelalte ingrediente, după ce cartofii sunt fierți, mai zdrobesc din ei cu furculița. Datorită amidonului pe care îl conțin în mod natural, obțin consistența pe care mi-o doresc fără pic de făină. În plus, mi se pare mai bună mâncarea de mazăre așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *