Ce e fashionable sport și ce face el

Pantofii cu toc sunt simbolul feminității. Nimeni nu a contrazis vreodată această afirmație. Cel puțin nu până când au apărut domnișoarele care s-au gândit să fie ”sexy” purtând platforme cu toc de 14 centimetri, din cauza cărora abia dacă reușesc să pășească tălâmb. Adio grație! Totuși, chiar și dacă nu le luăm pe ele în considerare – deși asta ar însemna să omitem o mare parte din peisajul pestriț al plaiurilor mioritice- tot ne întrebăm de ce feminitatea a fost asociată de-a lungul timpului cu tot ce e mai lipsit de confort și mai chinuitor. De la corsetele în care femeile abia reușeau să respire și până la celebrii pantofi stiletto din care scoți degetele tumefiate, toate au fost simbolul feminității.

Ei bine, în ultimii ani designerii s-au gândit că femeile sunt și ele oameni (deși mulți încă nu sunt de acord cu această afirmație) și ar putea fi elegante adoptând un stil comod. Așa se face că pe podiumurile de modă, domnișoarele manechine care păreau că se dezmembrează când pășeau pe tocurile imense au început să prezinte colecții cu influențe accentuate din zona sport.

Pe podium au apărut și sneakerii, asortați la ținute vaporoase și bluzele sport au fost și ele accesorizate cu paiete. Așa se face că și fashionistele înrăite au adoptat ținute sporty-fashion și au început să renunțe la pantofii incomozi în favoarea celor mai comozi și mai cool sneakersi.

În ultimii ani, sneakerii ăștia, orice nume au purtat ei, s-au impus pe piață într-un ritm galopant. Multitudinea de forme și culori a făcut ca ei să satisfacă nevoia de comod, dar mai ales de trendy a fashionistelor zilelor noastre.

Nu a durat foarte mult până când fashionable sport a devenit un fenomen, iar încălțămintea sport a luat locul pantofilor cu toc. Cel mai important este că fenomenul ăsta, fie că vorbim despre Nike, Adidas, New Balance sau No Name are meritul de a fi adus sportul în viața unor persoane absolut sedentare. Asta chiar dacă la început a fost doar sub forma unei garderobe sport trendy.

Rochițele vaporoase și feminine au fost, astfel, accesorizate cu sneakeri colorați, în loc de incomodele sandale cu toc, și posesoarele s-au arătat chiar încântate să facă o plimbare în noua ținută trendy. Că doar mersul pe jos face piciorul frumos.

sneakers
Foto: fashioners.com

Sneakerii au devenit accesoriul ideal și pentru blugii boyfriend, despre care se spune că sunt un must-have în garderoba unei femei, creând astfel o ținută ce scoate pe oricine din anonimat.

Încet-încet, sportul a început să fie privit cu alți ochi, iar moda străzii, cel puțin în mediul urban, s-a conturat ca și cum lumea ar vrea să ia o pauză și să respire în cadrul vreunui maraton sau măcar o banală repriză de jogging în parcul din cartier.

Dintr-o dată oamenii și-au redescoperit pasiunea pentru mișcare, pentru sport, iar competițiile sportive au mai mulți participanți ca niciodată. Oameni de toate vârstele vor să se simtă bine în pielea lor, să redescopere pofta de viață. Să renunțe la ținutele incomode și simandicoase în favoarea unora în care să fie ei înșiși, nu o imagine a perfecțiunii creionată prin vreo revistă.

Pentru mine personal stilul ăsta este o binecuvântare. Niciodată nu am mers foarte natural pe tocuri, mereu a fost un chin pe care l-am îndurat din plin. Dar acum, după naștere, după ce coloana mea chiar nu mai face față, mi se pare de vis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *