Primul cadou de mamă, cu zâmbete și-o lacrimă

Anul ăsta prin martie am avut supriza ca Sophie, care ieșise cu buni în parc să se joace în timp ce mami (adică eu) făcea curat și mâncare, să se întoracă acasă cu un minuscul buchețel de flori.

”Mami, a ta!”, mi-a zis mogâldeața cu un zâmbet cât toată fățuca ei de mogâldeață șugubeață.
”Să știi că ea le-a cules pentru mami”, spune buni (adică mama mea)

Mă uit la ele și era evident după felul în care erau florile îndoite și turtite că erau adunate de mânuța ei. Mi-au dat lacrimile de emoție, m-am aplecat ca și cum mi-ar fi căzut ceva, ca să nu creadă copila că florile de la ea mă fac să plâng, mi-am șters repede ochii și am luat-o în brațe zâmbind. I-am mulțumit de câteva ori.

Mogâldeața mea de nici doi ani se gândise să-i aducă flori lu’ mami. Nu-mi mai încăpeam în piele de bucurie și emoție. Le-am pozat desigur. Apoi le-am pus la presat într-o carte, unde sunt și acum.

floricele_mogaldeata

Aseară am fost să o iau de la grădi. Am așteptat un pic până a adus-o ”Miss” din clasă, timp în care mă uitam la lucrările copiilor din celelalte grupe mai mari, care erau expuse la avizier pentru a le vedea părinții. Mă gândeam când mai crește și mogâldeața mea, să-i văd și ei lucrările.

La un moment coboară, toată un zâmbet și îmi întinde un plic roșu confecționat dintr-o coală și două agrafe de birou.

”Mami, a tău”, îmi zice și îmi întinde plicul.

Când mă uit în el era o brățară făcută din paste colorate și câteva mărgeluțe. Îmi spune că a făcut-o ea și Miss. Mă uit la Miss și îmi confirmă și ea că pastele erau colorate cu acuarele de mânuțele ei. Ajutorul consta în înșirarea lor pe fir și în legarea acestuia.

Nu-mi venea să cred că vedeam și ”lucrarea” ei. Și ce mai lucrare! O brățară făcută de mânuțele ei pentru mami.

bratara

Am plecat de la grădi amândouă numai un zâmbet. Ea era fericită că îmi făcuse un cadou. Eu eram fericită că era ea fericită și că muncise cu drag la ceva ce avea să fie cadou pentru mami.

A crescut mogâldeața mea. Nu mai era o mână de om  (47 de centimetri a avut la naștere), ci o scumpete de fetiță care se bucura cum numai copiii se pot bucura pentru că îi dăruise ceva mamei. Iar norocoasa mamă sunt eu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *