Cum transformi masa cu un copil mofturos într-un motiv de bucurie

Cred că mâncarea trebuie să fie bucurie, nu povară, pentru ca micuții noștri, chiar și cei mai mofturoși, să devină niște pofticioși.

Și ca să fie bucurie pentru copii e nevoie de joacă, de culori și forme, de alimente la care ei au acces cu ușurință. Sunt mult mai multe șanse ca un copil să mănânce ceva dacă e preparat de el în joacă decât dacă i-l punem noi în față și îi spunem: „hai, vino să mănânci”. Ca să nu mai zic cât de bine ne prinde și lui, și nouă niște timp petrecut împreună.

Tot ce-avem de făcut e să alegem niște ingrediente sănătoase pe care vrem ca copilul nostru să le mănânce, i le punem la îndemână și-l ajutăm să creeze, fără presiuni.  Nimic complicat, nu opere de artă care să ne ia o veșnicie și care să ne dea bătăi de cap. Cât mai simplu, mai rapid și mai gustos. Putem face asta la micul dejun, la gustări, chiar la cină.

Recunosc că de multe ori mi-au trecut prin fața ochilor imagini cu gustări făcute într-un mod haios și atractiv pentru copii, dar m-am gândit că-mi vor lua prea mult timp și parcă mi se păreau și cam complicate. Până când Sophie a zis că vrea și ea așa. Asta după câteva zile în care nu prea a vrut mai nimic, pentru c-a fost cam bolnăvioară.

Bine… Zis și făcut. Am luat niște brânzică pufoasă Delaco, fără te miri ce aditivi, doar brânză, smântână și sare, care, pe lângă gustul bun vine și cu magnețeii surpriză. Iar Sophie și-a făcut deja colecție de magneței.

Pentru gustările noastre, pe lângă pâine și brânzică pufoasă, am mai avut morcov, castravete, ridiche, pe care le-am tăiat rondele. Ardei și ouă felii. În plus, ca să fie și mai distractiv, am mai luat și  germeni de ridiche (sau de oricare găsiți și credeți că ar fi pe placul copiilor), vedeți imediat în video ce am făcut cu ei 🙂 Sunt câteva idei simple de gustări jucăușe.

Și apoi ne-am apucat de joacă și le-am așezat după cum ne-a venit. Dar în final, în doar câteva minute, ne-au ieșit niște gustări și foarte gustoase și tare haioase.

sandvis1

sandvis

 

sandvis0

gustari

Cum am făcut să alungăm visele urâte

20170323_135139_HDR

(P) Un motiv în plus de bucurie a fost promoția Delaco, care, pe lângă magneței, are din nou premii cu pufoși. Îi știți? Noi suntem mari fani. Și fani brânză, v-am mai spus, dar și pufoșii ne sunt cam dragi. E fiecare cu numele și povestea lui, detalii despre ei și povestea lor găsiți aici – https://fanbranza.ro/promotie-pufoasa/

Ei, acum pe lângă faptul că-s frumoși de-mi plac și mie, Sophie a fost maxim încântată de pufoșii somnoroși care-au ajutat-o să-și ia visele frumoase cu ea în pat. Asta e menirea lor și mărturisesc că mi s-a părut genial, mai ales pentru copiii care au început deja să aibă și vise ce-i pot speria. Pufoșii somnoroși au niște buzunărașe unde se pot pune exact visele pe care ni le dorim. Puteți vedea în video cum și-a pus Sophie visele ei și le-a luat cu ea în pat 🙂

Varianta scurtă:

Și varianta un pic mai lungă:

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *