La ce se pricep tații cel mai bine

Oricât de cârcaotașă aș fi eu, trebuie să recunosc că tații din ziua de azi, cel puțin cei pe care îi cunosc eu, sunt mult mai implicați în creșterea copiilor decât erau pe vremea copilăriei mele. Ceea ce este minunat, toți copiii au nevoie de tații lor, de implicarea acestora.

Ei, dar tații au un dar aparte, pe care copiii n-au cum să nu-l îndrăgească. Ei știu să se joace, au cumva asta în ADN, nu credeți? Ei sunt cu sporturile, le place competiția, sunt fani gadgeturi și tehnologie… Și, să recunoaștem, sunt și un pic inconștienți 🙂 Cred că știț exact la ce mă refer. Adică n-am văzut niciodată o mama care să arunce copilul în sus și-apoi să-l prindă. Ei, tații o fac.

Ei, desigur, toate lucrurile astea se aplică și la noi. Dar slavă cerului că și la noi în casă el este priceputul în ce privește tehnologia, căci eu sunt praf. Complet atehnică.

Așa se face că, în momentul în care copila mi-a zis că vrea și ea să folosească Shazam-ul de pe telefonul meu am rămas cu gura căscată. Pentru că nu numai că eu nu am Shazam pe telefon, dar habar nu aveam cum funcționează. Auzisem, știam că lumea în jurul meu îl folosește, știam și pentru ce. Dar atât!

-Nu, mami, nu am! Dar de unde știi tu de Shazam? De ce ai nevoie de el?
-Păi mi-a zis R., la grădi. Vede cosmosul cu Dino și vreau și eu
-Cum adică vede cosmosul?
-Of, mami, tu nu știi nimic! – îmi zice ea tare supărată când, a realizat că habar nu am despre ce vorbește.

(p) Am aflat despre ce vorbea în momentul în care am văzut noul ambalaj de la Danonino. Care spune că dacă-l scanezi cu Shazam, poți descoperi cosmosul.

Minunat! Doar că eu nu numai că nu aveam Shazam pe telefon, dar și de-aș fi avut, nu aș fi știut să-l folosesc.

-Tati, tu ai Shazam?
-Sigur că da!

Am stat un pic, m-am uitat la el, nici nu știu dacă uimită sau indignată. Cum adică sigur!? Chiar așa, e ceva ce toată lumea are, numai eu nu? Ok…

-Yeeeey! Tati, hai să-l vedem pe Dino!

Și uite așa, tati a câștigat din nou teren în fața mea.  Au scanat ambalajul, a apărut Dino, foarte prietenos și au scormonit cu ajutorul Shazam spațiul cosmic.

Nu le-am zis, dar mi s-a părut și mie foarte tare! M-a cucerit, chit că a fost pentru prima dată când am văzut cum se foloșește Shazamul și n-am prea vrut să recunosc în gura mare. Adică e totul interactiv. În cadrul campaniei ”Spune Da- Pornește în aventura spațială cu Dino”, simpaticul Dino te poartă prin cosmos și oferă o mulțime de informații despre planete, asteroizi și găuri negre. Este o activitate educativă , dar foarte atractivă, așadar, învățăm și ne jucăm în același timp. Nu cred că poate fi vreun copil care să-i reziste, e amuzant să descopere cosmosul și să pornească în această aventură spațială, în timp ce petrece  timpul cu părinții.

Și, ca să mă implic și eu în joaca lor, am făcut ceva la care mă pricep și eu. Un puzzle cu magnețeii pe care îi găsești tot în ambalajul de Danonino, atât pe cele de brânzică, dar și pe iaurturile de băut. Fiecare magnețel prezintă o constelație, o planetă, o stea, iar pe spatele lui sunt informații despre imagine. Îmi dau și eu seama că joaca cu mine a fost mai puțin amuzantă și antrenantă ca aceea cu taică-su, dar e ok, îmi trece 🙂

Aruncați și voi un ochi, să vedeți despre ce vorbesc!

Mai multe detalii despre campania educațional interactivă ”Pornește în aventura spațială cu Dino”, găsiți pe pagina de Facebook Danonino, aici.

 

Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *