Tusea și durerile în gât, semnalul de alarmă al corpului nostru (p)

Atunci când copila era mică, virozele, tusea, mucii și durerile în gât erau, de fiecare dată, un coșmar. Și erau atât de dese, mai ales imediat după intrarea în colectivitate. Nu exagerez cu nimic când spun că nu era lună fără măcar o viroză sau ceva care să ne dea mari bătăi de cap.

Cu timpul, este drept că a crescut și imunitatea ei, dar și anxietatea mea a mai scăzut. Bine, nu știu cât de relaxat poți fi când copilul tău nu se simte bine, însă comparând nivelul de panică prin care treceam pe atunci și felul cum au evoluat lucrurile, aș zice că simt o schimbare semnificativă.

M-a ajutat mult să înțeleg că multe dintre simptome, precum tusea, secrețiile nazale, chiar și febra cea de temut sunt pur și simplu mecanisme naturale de apărare ale organismului. Și că nu este nevoie și chiar nu este recomandat de fiecare dată să acționăm asupra lor. Cel puțin nu în forță – cu medicamente puternice – așa cum credeam eu acum câțiva ani.

Tusea, spre exemplu, oricât de deranjantă este ea și de speriat, are rolul să ne ajute la eliminarea substanțelor străine din căile respiratorii, cum ar fi alimente sau iritanți sau, de cele mai multe ori, la eliminarea mucusului din căile respiratorii. În funcție de mai mulți factori, putem vorbi despre tuse seacă sau tuse productivă. Și chiar dacă ne dorim să scăpăm cât mai repede de ea, tusea are rolul ei și noi nu trebuie s-o oprim cu orice preț.

Și durerea în gât apare ca un semnal de alarmă al organismului – fie pentru a ne face atenți asupra unei viroze, a unei gripe, a aerului prea uscat sau poate chiar asupra prezenței în aer a unor substanțe chimice ori alergeni. De multe ori, deși extrem de deranjante, durerile în gât pot dispărea de la sine, dacă îndepărtăm sursa lor.

Evident, atât tusea, cât și durerile de gât pot fi semnul unei afecțiuni serioase, chiar grave și întotdeauna este bine și chiar recomandat să consultăm medicul specialist.

De multe ori însă, corpul nostru are capacitatea de a se apăra și de a se vindeca, dacă și noi avem grijă de el. Sunt și multe momente când, din diferite motive, imunitatea noastră scade. Iar atunci avem nevoie de mai mult suport.

Dacă în trecut eram destul de sceptică în ceea ce privește tratamentele naturiste, în prezent cred că ele sunt un bun susținător al sistemului nostru imunitar. Așadar, spre deosebire de medicamentele care acționează în forță și pot afecta capacitatea naturală de refacere a organismului (și care cred, totuși, că pot fi necesare câteodată), cele naturiste susțin mecanismele de apărare. În plus, pot ajuta la ameliorarea simptomelor, ceea ce este de asemenea foarte important pentru starea de bine și calitatea vieții, până la urmă. Pentru că tusea sau durerea în gât, spre exemplu, pot fi deranjante și știu cât de greu este și pentru un copil, dar și pentru un adult să doarmă un somn odihnitor în astfel de condiții.

De curând, am descoperit produsele TheraTuss. Există și sirop, care e recomandat copiilor de peste 1 an şi adulţilor, dar și dropsuri, care pot fi date copiilor de peste 5 ani și, evident, adulților.

TheraTuss

Ambele sunt produse cu multe ingrediente din extracte naturale, fiind potrivite pentru durerile în gât (comprimatele de supt), dar şi tuse seacă și tuse productivă (sirop). În plus, comprimatele de supt susțin şi funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Siropul conține pătlagină, nalbă mare, turiță mare, miere, lămâie, portocal dulce și mirt. Potrivit prospectului, contribuie ameliorarea tusei, atât productivă, cât și seacă, protejează mucoasa, fără a altera mecanismele naturale de apărare ale organismului.

TheraTuss sirop

Dropsurile conțin muşeţel, mentă, nalbă mare, salvie, cimbru, vitamina C și zahăr. Au un gust plăcut de zmeură și, după o zi în care abia am putut înghiți din cauza durerii în gât, la finalul primei pastile supte, am scăpat aproape complet de durere. După cea de-a doua, durerea mea absolut oribilă a fost deja istorie.

TheraTuss comprimate

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical.
TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar.
Citiţi cu atenţie instrucţiunile de pe ambalaj.

Nu știu dacă le știți, dar noi le avem deja în casă și sunt și pe lista de prim ajutor pentru tabără și vacanță. Unde, Doamne ajută, sper să nu avem nevoie de ele și nici de altceva din trusă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *