marți, decembrie 3, 2024
DesertFără coacereRețete

Desert rapid și fără coacere: Cheesecake cu fructe

Eu aș mânca brânză oricând și în orice formă. Dacă ar fi să aleg un singur aliment fără de care nu aș vrea să trăiesc ar fi brânza. Îmi place și dulce și sărată și în desert și în orice mâncare, o mănânc chiar și la ciorbă câteodată. Și, culmea sau nu, și fii-mea pare să fie destul de aproape de mine în ceea ce privește dragostea de brânză 🙂 Deci, cheesecake-ul sau, mai pe românește, prăjitura cu brânză, este desertul nostru preferat. Unde mai pui că se prepară imediat și tot ce este rapid este clar pe placul meu.

I-am făcut unul de Sfântul Ion, când a fost ziua ei , dar atunci, pentru că eram prea agitată și grăbită și vorbeam la telefon, am avut parte de un mic rateu. Am povestit aici Ziua sfintei mele Ioana. Dar pentru că a ieșit atât de gustos, în ciuda aspectului, am mai încercat. Și de data asta a fost ok.

Am folosit așa:

  • 1 cutie de mascarpone – 400 de grame
  • 2 cutii de brânzică de vaci – 400 de grame
  • 1 cutie de smântână -200 grame
  • vanilie – eu am folosit un baton, se poate folosi și esență desigur
  • 500 de grame fructe de pădure (eu am avut congelate de data asta, cu siguranță sunt și mai bune proaspete)
  • 15 g de gelatină
  • 3 linguri de miere. Se poate și zahăr, dar eu am preferat să pun miere. Este adevărat că de la miere rămâne ușor mai moale umplutura de brânză decât dacă este făcut cu zahăr, dar nu m-a deranjat absolut deloc.
  • 2 pachete – 180 de grame- de biscuiți digestivi. Cantitatea nu este bătută în cuie.
  • 100 de g unt
  • 1 lingură de fulgi de ciocolată albă (opțional).

Este foarte simplu de preparat. Pisăm biscuiții- eu am folosit sucitorul sau o sticlă- și îi amestecăm cu untul topit. Apoi se pun într-o formă de tort cu margini detașabile (eu am pus și o folie, dar nu este neapărat necesară)  și se presează cu mâna sau cu o lingură. Și ăsta este blatul.

Se amestecă toate lactatele, iar atunci când amestecăm insităm un pic până are consistența unei creme. Punem vanilia și mierea și mai amestecăm. Cu gelatina procedăm așa cum scrie pe pachet. ( Eu o mai bag câteodată la cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde, dar nu aș recomanda asta pentru că este riscul mare de a o încălzi prea tare și atunci o puteți arunca. Așa am făcut eu prima dată și nu s-a mai întărit cheesecake-ul). Apoi amestecăm și gelatina cu brânzeturile.

Pe margine, deasupra blatului de biscuiți se pune un rând de fructe, apoi se toarnă compoziția de brânzeturi. Deasupra se mai pun câteva fructe (se poate pune și dulceață) și, dacă vrem și câțiva fulgi de ciocolată. Apoi se bagă la frigider până se întărește.

cheesecake

Este recomandat să stea o noapte la frigider, dar eu niciodată nu am atâta răbdare, după maxim 2-3 ore îl scot pentru că salivez constant cu gândul la cheesecake.  Mi se pare delicios 🙂

cheesecake_felie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *