Fursecuri de decembrie

Fursecurile astea îmi plac foarte mult. Sunt foarte simplu de făcut chiar și pentru mine care sunt antitalent la orice înseamnă aluat. Sunt fragede și bune în orice formă aș vrea să le fac, decorate sau nedecorate.

La un an și jumătate, când i le-am dat și Mogâldeței prima dată, a fost și ea încântată de ele. Mai mult de felul cum arătau, pentru că anul trecut când le-am făcut doar le-a molfăit un pic. Acum au avut muuult mai mult succes.

Am folosit:

  • 1 cană de făină (de regulă folosesc integrală, acum nu am avut decât albă)
  • 100 gr zahăr brun pudră (pentru a fi mai dulci puteți pune mai mult, cam 150, noi le preferăm cu mai puțin zahăr)
  • 150 gr unt
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 păstaie de vanilie sau o esență de vanilie- sau orice aromă vă doriți.
  • 1 linguriță de esență naturală de portocală (e bună și coaja de portocală, dar în ultima vreme, la câte am citit, mă cam feresc de ea).
  • 1 ou întreg

Eu nu sunt vreo pricepută la aluaturi, v-am mai spus. Ba chiar mă cam tem de ele, de aceea tot ce fac, eu bag la mixer sau la robot pe funcția de frământare. Așa am făcut și de data asta. Am mixat mai întâi zahărul cu untul până s-a făcut ca o cremă. Apoi am adăugat și oul întreg, am mai mixat puțin. Apoi am adăugat și conținutul păstăii de vanilie, făina și praful de copt și am mai mixat vreo trei minute, până s-a încorporat totul. Apoi am pus aluatul într-o folie alimentară și l-am lăsat vreo 40 de minute la frigider.

După ce l-am scos de la frigider, l-am întins cu mâna pe masa unsă cu un strop de ulei (bineînțeles că se poate și cu făcălețul, dar avea Mogâldeața treabă cu el). Apoi am tăiat fursecurile cu ajutorul unor forme cumpărate și le-am băgat la cuptorul încins, într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Au nevoie să stea 5-10 minute, nu mai mult. În momentul în care au prins puțin culoare pe fund le-am scos. Dacă le lăsăm mai mult, nu vor mai fi fragede. Chiar dacă par ușor nefăcute, când se răcesc sunt numai bune. După ce se răcesc, le desenez după cum mă duce capul cu creioane de la Dr Oetker.  Nu știu o variantă mai bună pentru decorul ăsta, dar dacă voi știți, v-aș fi recunoscătoare să-mi spuneți și mie.

fursecuri

One thought on “Fursecuri de decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *