Pască fără aluat. Rețeta rapidă
V-am spus deja că mie îmi place orice prăjitură cu brânză, așa că nu e musai să fie Paște ca să fac pască. Anul ăsta de Paște mergem la bunica mea, probabil mai facem acolo încă o tură.
E o rețetă de pască super rapidă, simplă, nu are cum să nu-ți iasă. Mie oricum nu prea îmi place pasca cu mult aluat, eu o mănânc de dragul brânzei, așa că rețeta asta de pască e preferata mea.
Am folosit:
- 800 g brânză de vaci
- 200 ml smântană
- 5 linguri făină – de obicei folosesc integrală, dar pasca nu mai iese la fel de albă
- 200 gr de zahăr pudră brut sau muscovado (evident, se poate folosi orice fel de zahăr)
- 5 ouă
- 1 linguriță praf copt
- 1 plic budincă vanilie (sau amidon, că de fapt cam asta e). Nu știu cu ce să înlocuiesc, iar fără mi se pare că nu iese la fel. Dar aștept cu drag sugestii dacă aveți.
- vanilie
- 2 mâini de stafide puse la hidratat în apă călduță cu miere (sau zahăr) și vanilie
Modul de preparare este, așa cum am zis, unul foarte simplu și rapid. Amestecăm brânza cu smântâna, gălbenușurile și muscovado. Praful de budincă de vanilie, făina și praful de copt le amestecăm, apoi le încorporăm și pe ele.
Punem și vanilia și stafidele, le amestecăm și pe ele și final încorporăm și albușurile bătute spumă. Un mic pont primit de la o prietenă: hidratați stafidele în puțin lapte cu miere și esență de vanilie.
Eu am pus compoziția într-o formă de silicon unsă cu puțin unt, dar se poate în orice formă tapetată cu hârtie de copt. Pentru că mi-a mai rămas aluat, am mai pus și în câteva forme de brioșe.
O lăsăm la cuptor, la foc mic, până se rumenește deasupra și chiar dacă ni se pare necoaptă la mijloc o scoatem, se va întări când se va răci. Testul scobitorii nu e relevant la aluatul ăsta.
Mie de fiecare dată mi se mai lasă puțin după ce se răcește, dar nu am nicio problemă cu asta. E delicioasă!
Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu. Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂
Buna! Poti sa recitesti reteta? Folosesti in modul de preparare un cuvand pe care nu il cunosc si care nu apare in ingrediente: muscovado.
🙁
Buna! Merci. E vorba de zahar brun nerafinat. Am uitat sa il trec si la ingrediente. Eu folosesc de regula ori zahar brut, ori muscovado. Multumesc ca mi-ai atras atentia
Bună! Zici ca nu iese la fel fără praful de budinca. Cum adica la fel? E mai cremoasa de la budinca? Mulțumesc mult
Buna! Da, mie mi se pare ca cu budinca aia iese mai cremoasa si mai legata.
E foarte asemanatoare cu reteta mea cu diferenta ca eu nu pun praf de budinca ; mie mi place foarte mult cum iese. O fac de peste 10 ani.
Am facut-o chiar luni :
https://mamide2.com/2017/04/10/daca-i-luni-prajiturim-o-pasca-de-paste-sa-gatim/
Inseamna ca trebuie sa mai incerc si eu inca o data fara budinca aia. O singura data am incercat si mi s-a parut mai putin cremoasa si mai putin legata.