Paste cu carne de curcan și roșii

Aceste paste sunt un soi de bolgnese, dar rețeta e un pic diferită de cea clasică. Asta pentru că destul de rar mi se întâmplă să nu mă abat de la rețetele clasice.

Am făcut această rețetă cu carne de curcan, pui, vită și chiar și porc. Cel mai mult îmi place cu vită și curcan. Porcul e cam rar la noi în casă pentru că, până la vârsta asta (adică doi ani și jumătate) nu i-am dat Mogâldeței carne de porc. Bine, cu o mică și nasoală excepție. Un mic. Da, a mâncat ce mi-aș fi dorit cel mai puțin. Un mic. Eram la grătar la bunici și bineînțeles că a vrut și ea dacă ne-a văzut pe noi mâncând mici. Din tot ce era pe masă exact micii au tentat-o cel mai tare. Aia e, așa ne trebuie. Nu mănânci în fața copilului ceea ce nu vrei ca el să mănânce.

E o rețetă foarte simplă, așa cum spuneam. Am folosit:

  • 500 grame de carne tocată (v-am zis, de care poftiți)
  • 3-4 căței mari de usturoi
  • 2 borcane sau două cutii de roșii cuburi (eu le prefer pe cele făcute de bunica, desigur, dar când nu am folosesc cutii din comerț)
  • 1 lingură de busuioc uscat
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 200 de grame de paste (de care vreți. Eu am avut acum niște fusilli micuțe pe care le-a luat Mogâldeața de pe raftul magazinului, explicându-mi tacticos că ea din alea vrea).
  • sare și piper dacă vreți (eu nu pun piper)
  • 1 lingură ulei de măsline și 2 linguri de apă
  • 50-100 de grame parmezan (optional)

Toc usturoiul mărunt și îl înăbuș în ulei cu apă. O fi mai gustos călit, dar prefer să nu. Peste el adaug busuiocul și oregano (bineînțeles că sunt mai gustoase proaspete, dar sunt foarte bune și uscate). Apoi adaug carnea și roșiile. Mai pun cam 50-100 de ml de apă (se poate pune și vin) și le las la fiert.

În timpul ăsta pun pastele în apă care dă deja în clocot, în care am pus deja niște sare. Le las să fiarbă cu un minut-două mai mult decât scrie pe pachet. Asta pentru că dacă sunt fierte mai mult, Mogâldeața mea le mănâncă mai bine.

Apoi scurc pastele și le amestec cu carnea. Imi place să rad deasupra parmezan atunci când am în casă. Dar sunt foarte bune și cu telemea sau cașcaval.  Mogâldeței i-am pus de data asta, de exemplu, niște telemea proaspătă, mai nesărată.

Mie mi se par foarte gustoase și, mai ales, foarte ușor de făcut.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *