Paste cu măsline și roșii
Că sunt o gurmandă v-am mai spus. Eu nu mănânc ca să trăiesc, eu trăiesc ca să mănânc. Ador mâncarea gustoasă și caut tot timpul rețete care să-mi satisfacă poftele, dar să se facă și foarte repede, că nu am timp să gătesc pe cât mi-aș dori. Vă pot spune cu mâna pe inimă că asta este una dintre rețetele mele preferate, dacă nu chiar cea pe care o iubesc cel mai tare.
Pe lângă faptul că papilele zburdă de bucurie, sunt și eu fericită că se face cât ai zice… paste! 🙂
Nu mai bat câmpii, vă spun imediat ce pun în ele:
-200-300 g de paste – eu prefer pennele, dar se pot folosi orice paste
-1 borcănel de pesto. Îl cumpăr gata făcut, caut unul care să nu aibă prostii prin el (cel mai frecvent îl folosesc pe cel de la Lidl, dar am gustat și de la Barilla și e delicios)
-1 borcan de rosii uscate scurse bine de ulei. Am văzut că se găsesc și la pungă, dar nu le-am încercat.
-0 mână de măsline verzi feliate sau întregi (sau capere)
-parmezan – după pofta inimii – eu aș mânca un kil 🙂
Și când vă zic că rețeta e simplă și rapidă, chiar e. Se fierb pastele. Se taie roșiile uscate în două sau în trei, în funcție de cât de mari sunt. Se amestecă pastele fierte cu pesto, roșiile și măslinele.
Se adaugă puțin parmezan. Și puțin busuioc proaspăt sau uscat pe deasupra, doar dacă avem (merge și un pic de coriandru sau pătrunjel, dar nu e la fel). Și asta este tooot! Vă spun, sunt un deliciu. Îmi plac mai mult decât cartofii prăjiți cu brânză rasă și nu credeam să spun asta vreodată despre vreo mâncare pe lumea asta! :))
P.S: Nu-s cele mai reușite poze, mi-era prea poftă și foame când le-am făcut, nu-mi ardea de bibilit 🙂
Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu. Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂
Adevarul ca e greu sa spui ca altceva e mai gustos decat o farfurie de cartofi prajiti cu branza rasa pe deasupra, zic eu , o alta gurmanda.
Cand citeam despre ingredientele retetei salivam deja.
Recent am descoperit o reteta( salata de paste) cu farfale( fundite) , parmezan, bacon, rosii cherry taiate, ceapa verde sau ciboulette sau busuioc proaspat.
Sosul il fac din ulei de masline, o ling de otet( sau lamaie), sare, piper .
Toate cele bune!