luni, februarie 26, 2024
DesertFără coacereRețete

Rețetă rapidă de înghețată de casă cu fructe, pe băț. Mai multe variante

Rețetele de înghețată sunt recomandate după vârsta de un an.

Mogâldeața mea e mare fan înghețată. Seamănă cu maică-sa, sunt convinsă. Dacă în rest seamănă leit cu tăticul ei, măcar cu asta să mă consolez, chiar dacă sunt conștientă că toți copiii sunt înnebuniți după înghețată.

Ei bine, și pentru că îi place atât de mult înghețata și pentru că toate studiile APC (Asociația pentru Protecția Consumatorilor) au arătat că înghețata din comerț e o adevărată bombă de E-uri (nu spun că nu am mai cumpărat deloc, dar am făcut-o mult mai rar), am zis să-i fac copilului înghețată de casă.

Și pentru a arăta mai bine și a fi mai atractivă pentru ea, am cumpărat forme speciale pentru înghețată pe băț. Îi mai pun și în vafă atunci când găsesc. Astăzi nu am găsit.

Dacă nu aveți forme speciale (noi avem unele din Ikea, parca vreo 9-10 lei)  puteți să puneți pur și simplu în niște cutiuțe de la iaurt și cu bețe de lemn din comerț, sau cu niște lingurițe de plastic pe post de bețe. Depinde ce aveți la îndemână.  Faceți compoziția, o puneți în cutiuțe, apoi înfigeți orice aveți pe post de băț și băgați la congelator.

Foto: IKEA

Cum mereu sunt într-o continuă alergătură și nu am timp pentru rețete complicate, ce necesită mult timp, rețeta de înghețată cu fructe, iarurt și miere mi s-a părut ideală.

Am încercat mai multe variante, până am fost mulțumită de ce mi-a ieșit.

Prima variantă: Înghețată cu căpșune, miere și iaurt gras
Am dat căpșunele (sau orice alte fructe de pădure vă plac) prin blender, cam 300 de grame, le-am amestecat cu două linguri de miere, apoi am pus un iaurt mic gras (10%grăsime). Le-am pus în forme și le-am băgat la congelator. Eu le-am lăsat peste noapte și când le-am scos, am băgat câteva secunde forma în apă pentru a ieși înghețata mai ușor din ea.Nu spun că această variantă nu este gustoasă, ba chiar are un gust foarte bun, dar nu este deloc-deloc cremoasă. Fetița mea a fost încântată de ea și soțul meu, dar pe mine nu m-a dat pe spate.

capsune

A doua variantă: Înghețată cu zmeură, banane, miere și iaurt
La fel, am băgat fructele în blender- o banană și 200 de grame de zmeură- am amestecat cu mierea și cu iaurtul. Același procedeu. Varianta asta a fost o idee mai cremoasă, dar încă nu m-a mulțumit pe deplin. Parcă mai trebuia ceva să o facă și mai creamoasă.

Pinterest
Pinterest

A treia variantă: Înghețată cu căpșuni, zmeură, banane, avocado, miere și iaurt .
Ei bine, cum voiam ceva mai cremos, am stat și m-am gândit la un fruct gras, consistent. Avocado (am scris aici despre cum se alege un avocado) mi s-a părut cel mai potrivit. Și se pare că a fost idee bună, a ieșit o înghețată și pe gustul meu. Aromele și gusturile se întrepătrund perfect. Banana dulce, căpșunele și zmeura acrișoare și consistența dată de avocado mi s-au părut tocmai bune. Plus că avocado este un fruct cu mulți nutrienți.
Așadar am pus toate fructele în blender, am amestecat cu mierea și iaurtul și am băgat la congelator. Delicios. Și cremos. Desigur, nu e o înghețată cremoasă ca aceea din comerț, nu. Dar m-a mulțumit. De data asta am pus o banană, o mână de căpșune, o mână de zmeură, un avocado măricel, 3 linguri de miere și un iaurt mic de 10% grăsime. Mi-a ieșit mai mult decât încăpea în formele mele, dar am pus restul într-o cutie de înghețată pe care o păstrasem ultima dată când cumpărasem. Și ideea nu a fost rea, pentru că era cutia de care fetița mea e atrasă de câte ori o vede în magazine :).

Later edit: am încercat și cu smântână grasă, de 25%, și iese o idee și mai cremoasă. Dar parcă e mai gustoasă cu iaurt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *