Roșii umplute cu ton

Rețetă- după 18-20 de luni

Peștele este unul dintre alimentele noastre preferate și eu una iubesc salata de ton. Evit să-i dau Mogâldeței pește la conservă, iar atunci când o fac am grijă să fie în suc propriu, nu cu alte uleiuri sau sosuri adăugate. Prima dată i-am dat ton în suc propriu după 18 luni.

Totuși, pentru că eu și El suntem fani salată de ton, din când în când, mai cumpărăm câte o conservă de ton și mănâncă și Mogâldeața din preparatele pe care le fac.

Atunci când am musafiri (sau am eu o dispoziție mai festivă ) prefer să fac salata de ton într-o formă ce mi se pare o idee mai aspectuoasă, adică roșii umplute cu ton.

Este, desigur, o rețetă rapidă, gata cât ai zice pește :).

Ingrediente:

  • o conservă de ton în suc propriu
  • 2-3 fire de ceapă verde (sau după gust)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • lămâie
  • 5-6 roșii (dar depinde foarte mult de mărimea acestora)
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • salată verde și ridichii (când e sezonul ridichiilor)- sunt opționale și pentru noi reprezintă în cazul ăsta un decor comestibil. Le pun pentru aspect, dar și pentru faptul că Mogâldeața e încântată de ele și mai ciugulește o frunză de salată și câte o ridichie.
  • o cutie mică (150 g) de porumb

Scoatem cu atenție miezul din roșie cu o linguriță sau cu un cuțit. Tocăm ceapa și pătrunjelul. Miezul de roșii îl stoarcem de suc și îl mai tocăm dacă nu e suficient de mărunt. Le amestecăm pe toate cu tonul, porumbul, uleiul de măsline și câteva picături de lămâie (sare după gust, optional).  Punem compoziția în roșii, mai presărăm pe deasupra câteva boabe de porumb și puțin pătrunjel tocat. Le pun pe o farfurie pe care am pus înainte câteva frunze de salată și câteva ridichi. Poftă bună! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *